novi prostor

Zavirili smo u jedan od najljepše uređenih domaćih ureda

17.02.2023.
u 09:32

Dizajn interijera zajednički potpisuju Vlatka Leskovar Zidar iz Leskovar studija i Dominik Cergna iz studija Spatial. Ured je opremljen suvremenim namještajem i unikatnim elementima izrađenima u suradnji s lokalnim izvođačima

Pomalo i mimo logike, upravo su IT kompanije prve prekinule trend rada od kuće koji se bio počeo razvijati tokom pandemije. Jer poruku je nemoguće prenijeti ako to nije izravno i uživo. I tako tehnološke kompanije i u nas ulažu dosta u oblikovanje prostora za rad pri čemu se trude nadmašiti sve ono što djelatnici imaju kod kuće. To nije jednostavno, jer i kod kuće možeš imati dosta prostora, udobnu stolicu i veliki stol, Playstation i pametni televizor. Ono čega nema jesu kolege s kojima se slažeš, energija usmjerena u istom smjeru, komfor koji će nekim svojstvima ipak nadmašiti sve što imate kod kuće.

Porsche Digital Croatia, joint venture koji su prije dvije godine stvorili Infinum i Porsche Digital danas razvija aplikacije i platforme za jednu od najpoznatijih automobilskih marki u povijesti. I čine to s uspjehom gdje su praktično u potpunosti nanovo postavili internetski dućan za Porscheovu robu bez da su korisnici to primijetili, napravili puno izmjena na aplikaciji MyPorsche koju koristi vlasnik svakog novijeg Porschea. To rade u novim prostorijama tvrtke u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici kamo su preselili iz Strojarske, a taj prostor je oko četiri puta veći.

Dizajn interijera zajednički potpisuju Vlatka Leskovar Zidar iz Leskovar studija i Dominik Cergna iz studija Spatial. Ured je opremljen suvremenim namještajem i unikatnim elementima izrađenima u suradnji s lokalnim izvođačima, a veliku pozornost privlače detalji poput svjetlosnih instalacija u obliku crvenih linija inspiriranih kultnim stražnjim svjetlima Porscheovih automobila.

- Hibridni način rada malo je promijenio potrebe konfiguracije modernih ureda, ali to smo sve super uklopili dobrom kombinacijom open spacea, zatvorenih ureda te brojnim manjim i većim sobama za sastanke. Kako bi ljudi imali što veći komfor, u uredu se nalaze i brojna mjesta za koncentraciju, opuštanje i druženje, kazao je Ivan Bello, jedan od dva direktora tvrtke, drugi je Lovro Gracin, ističući kako prostor može primiti do 140 ljudi.

U logično oblikovan otvoreni prostor uklopljene su i opremljene manje sobe za sastanke ali i poluotvoreni prostori s posebnim komadima namještaja koji omogućuju dostatan nivo izolacije djelatnika i u tom prostoru. Pokušali smo, sjednete li u udoban separe, u susjednom vas neće čuti.

Nezaobilazan je dio ovakvog interijera kuhinja s velikim hladnjakom i velikom plohom za kuhanje i pripremu hrane te puno prostora u ormarićima. Iza kuhinje je velika blagovaona koja također može služiti i kao konferencijska sala želi li se reći koju riječ kolektivu u cijelosti. Posebna su zanimljivost stalci za električne bicikle koji su, čujemo, sve popularniji kod djelatnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije