NOVI BROJ LIVINGA

Zašto je poželjno i ukrasno bilje uzgajati na organski način? Evo odgovora!

vrt
Foto: Shutterstock
1/7
23.02.2016.
u 13:54

Iako cvijeće i grmlje ne jedemo, što je glavni argument mnogima, i oni su vrijedni da ih se uzgaja bez štetnih pesticida

Kada se govori o organskom vrtlarenju, uglavnom se misli na organski uzgoj hrane – kako osigurati potrebnu količinu voća i povrća, a da ne narušavamo prirodnu ravnotežu. Međutim, uz to postoji cijelo područje organskog uzgoja ukrasnog bilja.

Ponekad se kaže da se na ukrasnom bilju mogu primjenjivati pesticidi jer „to ne jedemo“. Međutim, velik dio tih sredstava dospije u naše “organske vrtove” koji su najčešće samo nekoliko desetaka metara udaljeni od naše okućnice. Da ne govorimo o zadržavanju kemikalija u tlu i podzemnim vodama, raznošenju kroz prašinu itd. Shodno tome, poželjno je planirati i uređenje okućnica na prirodi blizak način s ciljem očuvanja okoliša.

Kad se planira vrt, često se napravi pogreška pa se unaprijed ne definira njegova funkcija. Dakle, moramo znati što želimo: isključivo ukrasni i pokazni vrt ili vrt za korištenje i igru itd.

Na koja još pitanja valja odgovoriti prije nego se odlučite na organski vrt, kako ga uklopiti s kućom i okućnicom i koje su vrste idealne za ukrasni organski vrt, saznajte u novom broju magazina Living!

Na stotinu raskošnih stranica saznajte kako isplanirati vrt uoči proljeća, zavirite u najdivnije domaće interijere i otkrijte sasvim nove, neobične i jednostavne recepte za jaja i za kraljevski doručak.

Donosimo i više od 400 inspiracija, slika i savjeta koji će vas potaknuti da svoj dom učinite još ljepšim mjestom za život. U editorijalu se bavimo hodnicima i donosimo ideje kako urediti taj često zanemareni dio interijera.

No, svakako najzanimljiviji dio 11. izdanja Livinga je velika nagradna igra, kao stvorena za one kojima treba malo osvježenje doma. Naime, u suradnji s našim partnerom Meblom, dijelimo kuhinju s aparatima u vrijednosti više od 60.000 kuna! Sve detalje kako sudjelovati i što još možete osvojiti potražite OVDJE.

Foto: Living

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije