Prestižno

Uređenjem ateliera B. Donassy kći Vanja u 
utrci za svjetsku nagradu!

Uređenjem ateliera B. Donassy kći Vanja u 
utrci za svjetsku nagradu!
Foto: Dom i vrt
1/3
21.02.2013.
u 00:01

Inovativne tehnike uređenja interijera već su arhitektici osigurale nagradu Bernardo Bernardi

Kad je jedna od najjačih hrvatskih modnih dizajnerica Branka Donassy otvorila svoj privremeni atelier u Mesničkoj ulici u Zagrebu, nije ni slutila da će prostor, uređenje kojeg je povjerila svojoj kćerki arhitektici Vanji Ilić, ući u povijest hrvatske arhitekture! Čim je otvoren ulični lokal u historicističkoj građevini bačvastog svoda, u zoni između zagrebačkog Donjeg i Gornjega grada dobio je uglednu nagradu Bernardo Bernardi Udruženja hrvatskih arhitekata.

Minimalistički uređen, a opet s uočljivim detaljima to je potpis arhitektice Vanje Ilić

Vanjino preuređenje prostora minimalnim sredstvima i bez građevinskih zahvata, ali tako da se u realizaciji preklapaju arhitektura i moda, iznimno je odjeknulo u javnosti. I arhitekti su bili oduševljeni: Vanja je donijela nešto posve novo! Tehnike uređenja preuzela je iz modnog dizajna – cijeli je prostor odjeven u elastičnu opnu tkanine koja propušta difuznu svjetlost iz fluo cijevi montiranih ispod nje.

Opna je učvršćivana za zid poput “tapecirunga”, a odjevni se modeli Branke Donassy mogu vješati i na te točke učvršćenja.

Cijeli svod i zidovi obučeni su tkaninu koja naglašava kreacije izložene u prostoru

Uvelike to podsjeća na dizajnerski postupak karakterističan za Brankino modno oblikovanje. Sada je pak Vanjino arhitektonsko rješenje atelijera ušlo u uži izbor za nagradu web portala Architizer A + Award u kategoriji “Commercial – Retail” i to u konkurenciji samo četiri projekta najvećih svjetskih arhitekta za vrhunske modne i druge brendove po izboru stručnog žirija. Među njima je i uređenje tokijskog dućana Marca Jacobsa.

I sami možemo glasovati za nagradu na adresi http://awards.architizer.com/public/voting/?cid=10!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije