Oslikani zidovi

Upoznajte Ivanu Klement - ona je svoj hobi pretvorila u novi posao

Upoznajte Ivanu Klement - ona je svoj hobi pretvorila u novi posao
Foto: Dom i vrt
1/4
19.06.2013.
u 00:57

Ivana je do sada oslikavala samo privatne prostore, a željela bi se okušati i u oslikavanju javnih prostora

Oslikavanjem zidova grafička dizajnerica Ivana Klement bavi se već dvije godine, a da joj se soboslikarski radovi i te kako sviđaju otkrila je ličeći svoj mali stan u potkrovlju. Iako je zamislila uredno i jednolično obojiti stan, malo-pomalo počela se igrati i zidovi su se pretvorili u mnogobojne slike s puno detalja. Pohvale supruga i prijatelja su je ohrabrile, a da bi mogla nastaviti s novim hobijem koji ju je potpuno zaokupio, otvorila je i svoju Facebook stranicu i odlučila ponuditi svoje usluge i ostalima. I posla je bilo sve više. Danas kad govori o svojim klijentima kaže kako su to osobe koje cijene originalnost i neponovljivost, naglašava kako im se sviđa to što je slika prilagođena njihovu karakteru i prostoru, svjesni su da je važno ozračje u prostoru u kojem stanuju i da određene boje i oblici kojima se okružuju utječu na njihov život. Ivana je do sada oslikavala samo privatne prostore, a željela bi se okušati i u oslikavanju javnih prostora, poput vrtića, škola, kafića ili plesnih dvorana. Motivi koje koristi u svojim slikama na zidovima dolaze joj intuitivno.

– Nemam posebno drage motive već razgovorom s klijentom i povezivanjem s prostorom u kojem ću raditi intuitivno odabirem oblike i boje koji će odgovarati tom prostoru i tom klijentu. Zapravo, često osjećam da zid već krije svoju sliku, a meni preostaje samo da je otkrijem. Ipak, gledajući ovako s odmakom, mogu reći da prevladavaju organski motivi poput staničnih oblika, motivi iz prirode poput lišća i cvijeća uz neizostavne spirale, točkice, srca, crtice...

Nema nezadovoljnih

Ivana ističe kako joj je najvažnije da klijenti budu zadovoljni i da im slika "sjedne" kao da su je oni sami naslikali.

Važno je znati dobro slušati jer ljudi i sami znaju što im najviše treba u njihovu prostoru. Dodaje i kako odabirom boja, oblika i detalja u kojima uživamo i koji korespondiraju s našom prirodom, oblikujemo prostor u kojem se osjećamo opušteno i dobro u svojoj koži. A hoće li netko stan ispuniti mnogobrojnim živahnim bojama ili samo s dvije nijanse iste boje na malom komadiću zida, posve je individualno.

Starom dati novi život

Svoj bi posao željela proširiti i na obnovu starog namještaja. Tako je primjerice, loše obojena vrata spašavala tehnikom decoupagea, stari stolić obnovila mozaikom od razbijenih pločica, starim ormarima udahnula novi život tehnikom kaširanja, od starih novina izrađivala slike i skulpture...

– Obožavam sve tehnike kojima se od starih, odbačenih stvari može stvoriti nešto novo, posebno i neponovljivo. Uvijek sam znatiželjna i otvorena za nove izazove – kaže Ivana.

NE PROPUSTITE: Pogledajte kako su vlasnici zaljubljeni u film uredili svoj stan

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije