KORISNI SAVJETI

Uklonite na jednostavan način miris cigareta iz doma

miris cigareta
Foto: Thinkstock
1/2
02.12.2015.
u 11:30

Kućne namirnice koje svakodnevno upotrebljavate, ali i neke druge stvari mogu biti vrlo efikasne u borbi protiv neugodnog mirisa što ga ostavljaju cigarete

U zimskim mjesecima stanovi pušača znaju više nego inače zaudarati po neugodnom mirisu nikotina. Razlog je vrlo jednostavan – hladnoća sprečava da se puši na otvorenome – terasi, ispred kuće ili na balkonu i da često provjetravamo prostorije. Kada je hladno, jednostavno nismo više u prilici ostaviti dugo ili pak tijekom čitave noći prozore ili balkonska vrata otvorenima.

Problem s mirisom nije samo u tome da se osjeti u prostoru, nego i zato što ulazi u tekstilni i drveni namještaj, zavjese, tepihe, odjeću, a zidovi mijenjaju boju... Uz redovito provjetravanje, veliki saveznik u uklanjanju dima jest i pročišćivač zraka. Ako se, primjerice, grijete klimatizacijskim uređajem, tada taj pročišćivač možete ugraditi u klimu ako već nije instaliran.

Usto, redovito koristite i mirisne svijeće, ali ne birajte jake mirise koji mogu stvoriti kontraefekt nego se prebacite na mirise koji osvježavaju – citrusne ili od one zimzelenog drveća. Nudimo vam još nekoliko načina koji će vam pomoći u tome.

Foto: pixabay

Čini se da je soda bikarbona dežurni ''lijek'' za mnoge tegobe – od onih stvarnih zdravstvenih, pa sve do pomoći u održavanju doma. Dobra stvar je što soda nema mirisa, a apsorbirat će mirise nikotina iz interijera. Pospite sodu bikarbonu po tekstilnom namještaju – foteljama, sofama, tepihu, ostavite preko noći i ujutro usisajte stan.

Foto: pixabay

Ocat ima dosta intenzivan miris koji neki ne podnose. U tom slučaju odaberite jabučni ocat, koji ima ugodniji miris i koji će ukloniti sve one neugodne, pa tako i od dima cigareta. Ulijte u čaše malo octa ili natopite njime vatu ili tkaninu koju ćete odložiti na tanjurić ili zdjelicu i stavite u prostoriju u kojoj pušite i neugodan miris će nestati.

Foto: pixabay

Pijesak za mačke također pomaže u upijanju mirisa od cigareta. U pepeljaru u kojoj gasite cigarete stavite malo pijeska (može biti i običan ako nemate onoga za mačke) koji će uspješno upijati dim.

Foto: pixabay

Eterična ulja unijet će divan miris u dom, a usto otjerati onaj koji proizvode cigarete. Ako nemate ''spravicu'' s lučicom, dovoljno je nakapati nekoliko kapi ulja na vatu i staviti u prostor. Ili u malu špricu ulijte vodu i nekoliko kapi ulja te time pošpricajte po stanu.

>>Kako ukloniti neugodan miris mačjeg urina?

Komentara 2

AR
armida
18:53 02.12.2015.

Nemoj ist,nemoj pit,s ovom penzijom,nemoj pušit i "taman sam ga naučio da ne jede a on krepa"

Avatar popajce
popajce
18:29 02.12.2015.

nema boljeg nacina nego prestati pusiti to smece

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije