odlična kolaboracija

U studenom u H&M stiže kolekcija za dom s potpisom modne kuće Rabanne

H&M Home
20.10.2023.
u 11:20

Kolekcija, koja označava prvi put da je H&M ikad surađivao s gostujućim dizajnerom na liniji za dom, službeno će biti u prodaji od 9. studenog.

U studenom u H&M dućane stiže dizajnerska kolekcija - kolaboracija s modnom kućom Rabanne, a po prvi puta ovom suradnjom obuhvaćen je home aspekt - točnije detalji za dom sa slavnim potpisom. Pohod u dom čini se kao trenutak punog kruga za španjolsku modnu kuću, budući da je Paco Rabanne, koji je umro ranije ove godine, studirao arhitekturu u Parizu i dizajnirao namještaj 1970-ih. Kreativni direktor Julien Dossena pronašao je njegove arhivske radove i iskoristio ih za inspiraciju.

Foto: H&M Home

Tuš zavjesa je inspirirana originalnom Rabanneovom "svemirskom zavjesom", a metalik sjaj zrači cijelom kolekcijom.

"Rabanne je koristio metal za oslobađanje", kaže Dossena. “Sviđa mi se ta ideja. Kao materijal, čini se da daje čistoću dizajnu.”

Osim blještavog zastora, vrhunci kolekcije uključuju lampu u obliku kocke, shaker za koktele i čašu te kosu vazu koja, prema Dosseni, podsjeća na "kosi toranj u Pisi".

Foto: H&M Home

Dizajner navodi fotografije Helmuta Newtona i zabave uz bazen iz 70-ih kao reference, stvarajući bezvremenski osjećaj koji ne uranja previše u prošlost. Status bestsellera prognoziramo mekanim papučama, ručnicima i ukrasnim jastucima s logom španjolske modne kuće.

Foto: H&M Home

"Dossena je od početka bio vrlo uporan, kao i mi, da ova kolekcija ne bi trebala biti nostalgična", kaže Evelina Kravaev-Söderberg, voditeljica dizajna i kreative u H&M Home-u.

"Željeli smo da kolekcija bude moderna, a ne retro, kako bi mogla funkcionirati u suvremenim domovima s različitim stilovima uređenja."

Kolekcija, koja označava prvi put da je H&M ikad surađivao s gostujućim dizajnerom na liniji za dom, službeno će biti u prodaji od 9. studenog. Ukupno će se u home kolekciji naći tridesetak artikala. Ako su prethodne dizajnerske koloboracije i švedskog modnog diva pokazatelji, artikli će se brzo prodavati, stoga ovaj datum označite u svom kalendaru.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije