humanitarna gesta

U Bilbau prodaju vodu za gradnju bunara u Etiopiji

humanitarna akcija
Foto: Promo fotografije
1/2
08.10.2014.
u 10:33

Oxfam Intermon i Patricia Urquiola surađujući žele pomoći etiopskim selima i stvoriti bolje uvjete života

Španjolska dizajnerica Patricia Urquiola reinterpretira je tradicionalnu baskijsku posudu Kaiku u keramički vrč za vodu. Tradicionalno izrađen od drveta, Kaiku se svakodnevno koristi u Baskiji na sjeveru Španjolske za različite namjene, a često se u njemu grije mlijeko na vrućem kamenu. Vrč se zove H2O Bilbao, a dio je kolekcije talijanskog brenda Bosa. Priča je posebno zanimljiva jer ima humanitarnu stranu – sav prihod od prodaje donirat će dobrotvornoj organizaciji Oxfam Intermón i tako podržati izgradnju bunara u Etiopiji.

– Možete zamisliti važnost bunara. S ovom malom akcijom reinterpretirala sam kultni dio baskijske kulture. U gradskim restoranima Bilbaa, u gradu koji ima vrlo kvalitetnu vodu iz gradskog vodovoda,  prodavat će se voda iz tog vrča i tako skupljati novac – otkrila je dizajnerica dodajući da će cijena biti ista kao i cijena flaširane vode.

>>Četvrtasti vrč za vodu štiti tekućinu od prašine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije