Potraga

Tepih iz Kine i police iz Švedske - kako je dizajner otkrio svoj identitet

papir
Foto: Promo fotografije
1/4
22.05.2014.
u 13:42

Willy Chong svoje je dvojno porijeklo pretočio u dva kreativna komada koristeći materijale s kojima dijeli porijeklo - kinesku svilu i švedski papir.

Foto: Promo fotografije

Polica Paper napravljena je u potpunosti od laminiranog papira

"Dugo vremena brinulo me pitanje moje nacionalnosti. No, radeći na ovim komadima shvatio sam kako ja nisam niti Kinez niti Šved niti moram biti iti jedno od to dvoje - ja sam sinteza. Pokušao sam napraviti dizajn koji je usredotočen na ono što ove dvije kulture imaju zajedničko, a ne na razlike", objasnio je Chong.

Foto: Promo fotografije

Iako naizgled krkha, svaka polica može izdržati preko 5 kilograma opterećenja

Izrada papira otkrivena je u Kini, a Švedska ju je dovela do savršenstva. Upravo zato papir je prvi materijal s kojim se Chong odlučio inspirirati, laminirajući ga te koristeći za izradu police.

Foto: Promo fotografije

Svileni sag spoj je švedske i kineske izrade

Svila je, s druge strane otkrvena u Kini oko 3000 godina prije Krista, a Švedska je u 15. stoljeću pokušala proizvoditi svoju, no to je neslavno propalo. Sag koji je Chong napravio sinteza je čvorastog kineskog tepiha i švedskih krpastih modela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije