Senzacija

Tanjuri koji pojačavaju okus predjelu, glavnom jelu i desertu

08.05.2018.
u 06:08

Ono što svatko opsjednut okusima mora imati jest tanjur inspiriran revolucionarnim istraživanjem prof. Charlesa Spencea u području gastrofizike

Njemački proizvođač kućanskih aparata NEFF udružio se s britanskom keramičarkom Reikom Kanekom kako bi stvorio jedinstvenu kolekciju tanjura koji mogu zavesti mozak kako bi doživio bogatiji osjećaj okusa. Ono što svatko opsjednut okusima mora imati jest tanjur inspiriran revolucionarnim istraživanjem prof. Charlesa Spencea u području gastrofizike. Prema riječima profesora Spencea, naš se mozak poigrava s nam okus stvaraju oči.

Pokusi su pokazali da jedenje kokica iz plave zdjele stvara slađi okus nego ako ih jedemo iz zdjele. Slično tome, kada je u pitanju oblik, asimetričan, kutni tanjur može stvoriti kiselost i ljutost hrane mnogo više nego okrugli tanjur. Ekskluzivna kolekcija tanjura sastoji se od tri tanjura koji su posebno dizajnirani kako bi pojačali okus svake faze obroka i postigli vrhunsko iskustvo blagovanja. Startni tanjur koji je inspiriran energijom morskih valova dizajniran je kako bi pojačao okus morskih plodova ili ribe kao predjela. Okusi začina i đumbira oživljuju u jelima posluženima u crnoj kamenoj pocakljenoj zdjeli. Zdjela za glavno jelo pojačava osjećaj začina, a zdjela za desert, u obliku maline, pojačava slatkoću.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije