Kao Lego kocke

Stol kojem nije potrebno ljepilo, vijci ni alati

stol
Foto: Promo fotografije
1/5
05.03.2014.
u 16:04

Posebna je stručnost potrebna za izraditi stol kojem ništa nije potrebno, a upravo to postigao je berlinski dizajner Jakob Timpe.

Njegov stol napravljen je od samo devet komada drva, oblikovanih tako da se mogu sastaviti u trenu, bez dodatnih alata, vijaka i ljepila.

Foto: Promo fotografije

Na ideju je dizajner došao nakon što ga je isfrustriralo rastavljanje velikog radnog stola pri svakoj selidbi. Stoga je dizajnirao stol koji se rastavlja u trenu, a rastavljen zauzima minimalno prostora.

Foto: Promo fotografije

Postolje stola imena STAND sastoji se od četiri horizontalne šipke koje prolaze kroz otvore na nogama stola. Kad se postavi gornja ploha, njezina težina daje dodatnu snagu samoj konstrukciji.

"Izgled stola mijenja se pomicanjem donje konstrukcije po plohi ploče. Noge se mogu vidjeti ili u potpunosti skriti ispod stola", objasnio je dizajner.

Foto: Promo fotografije

Težina postolja je tek 7.5 kilograma, a može podnijeti plohe veličine 170 puta 80 centimetara ili 240 puta 100 centimetara, a postolje dolazi u pamučnoj vrećici.

"STAND može biti drveni stol u blagovaonici, veliki radni stol ili konferencijski stol koji se može sastaviti i rastaviti u minuti", objasnio je Timpe.

Foto: Promo fotografije

Stol se proizvodi u Berlinu i originalno nema nikakav premaz kako bi se mogla vidjeti tekstura drva, no postoji i verzija s bijelim premazom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije