U tišini zelenila

Stan koji puni baterije i opušta

stan
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/10
10.04.2014.
u 18:00

Svoj su dom u zagrebačkoj podsljemenskoj zoni vlasnici uređivali u skladu s osobnom estetikom, savjetima arhitekta i stručnjaka za feng shui. Poštovali su originalno organiziran prostor pa je tako stan koncipiran u dva dijela. Prvi čine dnevni boravak, kuhinja, blagovaonica, a drugi dio je spavaći.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Detalji otkrivaju osobnost vlasnika i prostoru daju intiman štih

Čiste linije

– Moja bliska prijateljica dizajnerica interijera sugerirala nam je, s obzirom na to da je cijela koncepcija zgrade moderna, da se držimo modernog stila. I suprug i ja to smo objeručke prihvatili jer oboje volimo moderan i neopterećujući stil. Drage su nam jednostavne i čiste linije te manji komadi namještaja. Željeli smo da svaki komad ima svoju funkciju, a nikako da bude samom sebi svrha – otkriva vlasnica dodajući kako su u interijer “ubacili” pokoji komad namještaja koji ima dašak nekih minulih vremena.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Tako se, primjerice, u njihov dom uselila i starinska zagorska škrinja koja je nekoć služila za odlaganje posteljine, zatim starinske knjige iz 16. stoljeća, retro televizor. Mali je to hommage prošlosti na modernim jednostavnim policama. Toplina interijera postignuta je detaljima, različitim uspomenama, dekoracijama i ukrasima iz života vlasnika dajući mu tako njihov osobni pečat koji će ih podsjećati na neka zanimljiva putovanja ili situacije.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Na podu cijelog stana postavljen je egzotičan parket

Sva oprema u stanu pomno je odabrana i vrhunska, od kvalitetne aluminijske stolarije, egzotičnog parketa, pomno odabrane talijanske keramike i sanitarija do vrhunskih uređaja i sustava zaštite. U stanu prevladavaju nježne prirodne boje – bijela i bež. Ipak, sterilnost se razbila unošenjem zelene, sive, smeđe i crne. Vlasnici ističu da biraju boje koje se nalaze oko njih u prirodi. Slično su razmišljali i pri odabiru materijala.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Većina namještaja rađena je po mjeri

Stan ima 82 četvorna metra, a uz terasu ima i zanimljiv balkon, garažu i spremište.

Dom liječi stres

Dobar dio namještaja rađen je po mjeri. Pokazalo se to kao dobar izbor jer se, uz estetiku, tako uspjela zadovoljiti važna funkcionalnost i racionalnost prostora. Posebna pozornost u interijeru posvećena je rasvjeti, a izbor lampi i njihovo postavljanje osiguravaju ugodnu atmosferu.

– Najveća je vrijednost ovog stana, s čije se terase pruža u svako doba lijep pogled na dragu Medvednicu i Kulmerove dvore, osjećaj kao da si u miru i tišini. Iz svake prostorije stana izlazi se na prostranu terasu i za lijepog vremena ona se pretvara u produženi dnevni boravak stapajući se s hortikulturno uređenim vrtom – ističu vlasnici.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Stan je dominantno orijentiran prema jugu, iako i terasu i njezine prostorije znaju obasjati i istočno i zapadno sunce. Naglašavaju da se najbolje osjećaju u dnevnom boravku u proljeće, ljeto i ranu jesen kad se otvori velika staklena stijena. Tada dolazi ono najbolje – igra eksterijera i interijera. Terasa je obložena drvom i kamenom, a udobna garnitura za sjedenje nudi sve ono što si požele nakon dnevnog stresnog dana i jurnjave kroz grad.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Otvaranjem staklene stijene stan diše s prirodom

Ništa ne može tako dobro napuniti baterije kao pogled na zelenilo i zvuk cvrkuta ptica.

Komentara 2

KE
keptico87
21:06 10.04.2014.

Stanovi izgledaju super samo zanima me gdje ti ljudi ostavljaju svoju odjeću jer ne vidim nigdje ormar pa mi se čini da i nije funkcionalno... Očito da im stan služi za naslikavanje a ne za življenje :) Ako griješim nek me netko ispravi...

ZV
zvonko01
20:40 13.04.2014.

Evo, kapetico, ja vas ispravljam. Ne poznajem dizajnericu, ali surađujem s drugim dizajnerima interijera. Dizajneri misle o svim detaljima, ormari su samo jedan od njih. Moj posao je sprovesti u djelo zamisli dizajnera i vidim koliko truda ulažu u svaki detalj, zato stan osim naslikavanja ima i funkcionalnu vrijednost , više o meni na www.breskic.hr

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije