DJELO KYTTANENA

3D sofa: ima samo 2,5 kg, a može podnijeti težinu od 100

sofa
Foto: Promofotografije
1/3
22.01.2019.
u 09:05

Janne Kyttanen, jedan je od najprestižnijih umjetnika današnjice, a njegovi radovi nalaze se u svim elitnim i vodećim galerijama i muzejima diljem svijeta: Moma, FIT, MAD i Vitra dizajn muzej samo su neke od adresa gdje izlaže...

Janne Kyttanen, finski dizajner i konceptualni umjetnik, poznat i kao pionir 3D printanja (to čudo tehnologije koristio je još 1999. godine) predstavio je svoj novi uradak, sofu So Good napravljenu u Limited Edition. Sofa je tiskana u jednom komadu, a struktura potsjeća na paučinu koju radi dudov svilac.

Kyttanen koristio samo 2,5 litara smole te bakar i pozlaćeni krom. Sofa je teška samo 2,5 kilograma, a može podnijeti težinu od 100 kilograma.

Foto: Promofotografije

Kyttanen je kreativni direktor 3D Systems, najveće specijalizirane 3D tisak tvrtke u svijetu, a revoluciju koju je pokrenuo kad je uspio komercijalizirati 3D tiskane proizvode.

Zanimljivo je i spomenuti kako je u suradnji s Jiriem Evenhuisom, Kyttanen je napravio prvi na svijetu potpuno funkcionalnu 3D ispisanu haljinu u 2000. godini. Bio je to tek početak, a mnogo je njegovih patenata "na čekanju".

Foto: Promofotografije

>>Originalne svijeće hrvatskog dizajnera prodaju se u MoMi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije