Etažno grijanje

Sezona grijanja počinje, jeste li spremni za nju?

Sezona grijanja
Foto: Thinkstock
1/3
27.10.2014.
u 12:15

Blagodat etažnog centralnog grijanja je u činjenici da sami reguliramo temperaturu u interijeru, uključujemo i isključujemo po potrebi i tako kontroliramo potrošnju

Prije svake nove sezone grijanja, valja provjeriti je li sve tehnički ispravno. Tako je važno dati pregledati plinski bojler. Ovlašteni majstor trebao bi pregledati i očistiti plamenik i elektrode, provjeriti punjenje i pražnjenje ekspanzijske posude, prekontrolirati i namjestiti parametre uređaja, odvod dimnih plinova, nepropusnost uređaja na hidrauličkom i plinskom dijelu i funkcionalnost samog uređaja. kvalitetna kontrola znači i pranje primarnog izmjenjivača kod uređaja na dimnjak i čišćenje komore za izgaranje ako je bojler fasadni.

Cijena velikog servisa čišćenja je 580, a malog 380 kuna. Tih cijena drže se svi ovlašteni servisi.

Foto: pixabay

Valja pregledati i očistiti i radijatore. Ako neki od radijatora curi, ili ima problema s ventilom, treba pozvati majstora. Očistiti možemo i sami. Prašinu iz unutrađnosti radijatora ispuhnite usisavačem ili fenom. Vanjsku površinu radijatora najlakše je očistiti i istrljati s limunovim sokom.

Foto: pixabay

Ukoliko imate priliku skinuti radijato tamne mrlje na zidu iza radijatora očistite suhom krpom koju ste posuli sodom bikarbonom. Jako zapraljani radijatori mogu se i prebojati. Za bojanje treba nabaviti boju otpornu na visoke temperature.

>> Grijanje ne mora biti udar na kućni proračun. Evo kako!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije