Pritajeni luksuz

Senzacionalna crna kuhinja glavni je adut luksuznog zagrebačkog stana

Foto: Darko Mihalić
1/16
07.02.2024.
u 07:00

Stan je opremljen pomno odabranim dizajnerskim komadima koji spadaju u klasike. Tako da se u ovom stanu mogu pronaći komadi Bonalda, B&B Italia, Artemide, Foscarini, Flos, Ingo Maurera i mnogih drugih

Dizajneri najviše vole imati odriješene ruke kada osmišljavaju neki prostor, ali isto tako vole i klijente koji imaju jasnu viziju i koji točno znaju što žele. Upravo je takav slučaj “ušetao” u ured dizajnerice Mirjane Mikulec – klijent koji je točno znao što želi, ali mu je, dakako, za to trebala profesionalna pomoć. Riječ je, dakle, o stanu od 130 kvadrata koji je uređen prema željama klijenta, a te su glasile: prostor čistih linija i luksuz, tamne nijanse u kontrastu s bijelim zidovima. Na ovaj vrlo precizan zahtjev dizajnerica je odgovorila vrlo hrabro, stvarajući prostor koji odiše luksuzom i koji nije trendi, već je stvoren kako bi trajao.

Foto: Darko Mihalić

– Odluka o tome da provučemo antracit boju kao glavnu nijansu u cijelom stanu, kao i vrlo kvalitetan dizajnerski namještaj kojim je stan opremljen daje dojam luksuza – objasnila je.

Stan čini otvoreni prostor kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka. Veliki ulazni prostor vodi u dvije spavaće sobe te dvije kupaonice.

Foto: Darko Mihalić

– Ideja projektiranja bio je prostor čistih linija i vrhunski dizajnerski namještaj. Veličina stana omogućila nam je jasnu organizaciju i hijerarhiju u prostoru, bez opterećenja i iskorištavanja svakog centimetra – pojasnila je Mirjana koja je i ovoga puta posegnula za namještajem po mjeri.

Foto: Darko Mihalić

– Projektiranje namještaja po mjeri omogućilo nam je to da sve u stanu bude povezano funkcionalno i oblikovno. Kuhinja i polica izrađeni su po mjeri od istog materijala. Sve se pohranjuje i skladišti skriveno u ormarima, kao i u boxu kod ulaza, gdje je walk-in spremište. Polica kod kuhinje jedini je otvoreni element koji je ujedno i čini zid skulpturom. Čiste linije zadržali smo u cijelom stanu pa je tako i u kuhinji ugrađena sva oprema – detaljnije je rekla dizajnerica.

Foto: Darko Mihalić

Stan je opremljen pomno odabranim dizajnerskim komadima koji spadaju u klasike. Tako da se u ovom stanu mogu pronaći komadi Bonalda, B&B Italia, Artemide, Foscarini, Flos, Ingo Maurera i mnogih drugih.

Zahvaljujući walk-in ormaru, nije bilo potrebe za dodavanjem dodatnog namještaja te su spavaće sobe čistih linija. Dovoljno je bilo postaviti noćne ormariće, a rasvjeta je ujedno dekoracija i akcent u prostoru.

Foto: Darko Mihalić

Jedini odmak napravljen je u dječjoj sobi, gdje je tapeta postavljena na zahtjev vlasnika budući da su veliki fanovi Diega Maradone pa smo im tu želju ispunili, a ostatak sobe prati stil uređenja ostatka stana. Luksuz koji se proteže u stanu nastavlja se i u kupaonici, gdje je korištena ista paleta tonova uz dodatak vodootporne tapeta koja unosi boju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije