STAN U STOCKHOLMU

Šarmantan spoj vintagea i skandinavskog stila

vintage stan švedska
Foto: Stadshem
1/20
22.07.2016.
u 13:45

Interijer u zgradi staroj preko pola stoljeća izvrsna je mješavina stilova koja osvaja već na prvi pogled. Uređenje potpisuju njegovi vlasnici

Prigušeni tonovi, dominacija bijele, retro dizajn i detalji, ugođaj intime i smirenosti, a istovoremeno, zahvaljujući bilju i cvjetnom uzorku na tapetama životnosti i dinamike, glavne su odlike ovoga stana koji svojim izgledom podsjeća na interijere s polovine prošlog stoljeća.

Vještom kombinacijom vintage elemenata – namještaja, materijala, tekstura i detalja te skandinavskog i country stila stvoren je profinjen i topao prostor koji osvaja svojim šarmom i u kojem biste poželjeli odmoriti i popiti kavu.

Foto: Stadshem

Visoku stiliziranost interijera 'prizemljuje' funkcionalnost, vidljiva i prisutna u svakoj prostoriji – od kuhinje, preko dnevnog boravka pa sve do glavne spavaće sobe i gostinjske sobe koja je ujedno i radni prostor vlasnika.

Foto: Stadshem

Novi vlasnici su odlučili zadržati postojeći raspored prostorija, iako se pomalo nepraktično kuhinja nalazi s druge strane hodnika u odnosu na dnevnu sobu, što je tipično za stariju gradnju koja nije prakticirala jedinstvenu dnevnu zonu odnosno open space.

Foto: Stadshem

U kuhinji je, osim skandinavskog, najviše prisutan rustikalni odnosno country stil koji daje toplinu i domaći ugođaj prostoru. U sklopu kuhinje nalazi se i stol za blagovanje. Njegova okrugla forma odabrana je zbog skučenog prostora.

Foto: Stadshem

Dnevna soba, u koju se ulazi na velika dupla vrata stilski je više je u smjeru 60-ih godina prošlog stoljeća te odiše profinjenošću i decentnošću, kao i glavna spavaća soba u kojoj dominiraju siva i bijela boja te jednostavne forme i teksture.

Foto: Stadshem

>>Ukusno namješten dom mlade obitelji plijeni životnošću i pozitivnom energijom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije