Nakon kuhanja

Ružmarinom, šećerom, cimetom ili octom protiv neugodnih mirisa u kuhinji

mirisi u domu
Foto: Thinkstok
1/4
12.11.2014.
u 17:30

Lijepo je kad hrana miriše, ali nije uvijek ugodno i nakon ručka osjećati miris kelja u zraku i na zavjesama. Evo provjerenih načina za odstranjivanje neugodnih mirisa iz kuhinje!

Umjesto uporabe osvježivača prostora, mirisnih svijeća ili različitih sprejeva, ugodan miris u domu možete pronaći i u svojoj smočnici ili hladnjaku. Primjerice, nakon kuhanja na još toplu, ali isključenu ploču štednjaka dobro je staviti malo osušenog ružmarina. Ugodan miris brzo će se prošiti prostorom. Isti postupak vrijedi i za cimet.

Koru od citrusa ne treba baciti, ostavite je neka se suši na radijatoru i osvježava prostor. Ugodan miris dat će i poprženi šećer na tavi. Miris češnjaka s dlanova može se odstraniti ako se ruke istrljaju svježim peršinom i kuhinjskom soli.

Foto: Thinkstok

Ne baš ugodan miris širi se prostorom kad se kuhaju brokula, kelj ili kupus. No, ako u vodu za kuhanje dodate žlicu octa i šećera, miris će nestati. Mali trik pomoći će i da se odstrani miris pržene ribe ili mesa. Tu će pomoći jabuka koju, narezanu na kriške, stavite nakratko u ulje u kojoj se riba ili meso prži.

Foto: Thinkstok

Nakon kuhanja radnu površinu dobro je prebrisati običnim bijelim octom. Neugodan miris iz pećnice može se odstraniti ako je, još toplu, pospemo s malo kuhinjske soli.

Foto: Thinkstok

>>Zaboravite kemikalije: očistite dom stvarima iz ostave

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije