osvajanje tržišta

Redizajn kultnog newyorškog restorana Delmonico's potpisuje domaći dizajner

Giada Paoloni / Delmonico's Restaurant
21.11.2023.
u 12:27

Nakon što je osvojio dizajnersku scenu u Istri i RIjeci, Sandro se uputio prema velikim visinama, redizajnirajući interijer ovog povijesnog restorana

Delmonico's, restoran s dugom i prestižnom poviješću smješten u srcu Manhattana, doživio je transformaciju pod rukom talentiranog hrvatskog arhitekta i dizajnera, Sandra Užile. Nakon što je osvojio dizajnersku scenu u Istri i RIjeci, Sandro se uputio prema velikim visinama, redizajnirajući interijer ovog povijesnog restorana.

Foto: Giada Paoloni / Delmonico's Restaurant

Priča o Sandrovom usponu započinje kada je privukao pažnju Darka Matošića, menadžera Delmonico'sa i rodom iz Rijeke, zahvaljujući svom radu na "Noshu", prethodniku današnjeg restorana "Hidden" poznatog chefa Denija Srdoča. Nakon što je završio projekt preuređenja konobe "Ćakula" u Poreču, Sandro prima LinkedIn poruku koja bi uskoro promijenila njegov profesionalni put.

 

Suočen s izazovima poput kašnjenja tlocrta restorana, Sandro nije dopustio da ga to obeshrabri. Umjesto toga, potrudio se istražiti povijest Delmonico'sa i pronaći inspiraciju koja bi spojila prošlost i sadašnjost u jedinstvenu viziju. Unutar tri dana, radio je neumorno kako bi kreirao devet različitih 3D vizualizacija prostora, spreman na sve izazove koji su ga očekivali.

Foto: Giada Paoloni / Delmonico's Restaurant

Nakon dolaska u New York i sastanka s Dennisom Turcinovicem i njegovim timom, Sandrova vizija bila je spremna za realizaciju. Njegove ideje i vizualizacije impresionirale su sve prisutne, a plan modernizacije prostora uz korištenje royal blue nijansi i očuvanje povijesnih fotografija restorana bio je spreman za provedbu.

Foto: Giada Paoloni / Delmonico's Restaurant

Tri mjeseca kasnije, radovi su bili završeni, a restoran je počeo raditi. Među uzvanicima na otvorenju bili su gradonačelnik New Yorka, Eric Leroy Adams, i Max Tucci, unuk povijesnog vlasnika Oscara Tuccija.

Foto: Giada Paoloni / Delmonico's Restaurant

Sandro Užila dokazao je da su talent i strast ključni za uspjeh, neovisno o udaljenosti od malenog lokala u Rijeci do prestižnog restorana u srcu Manhattana. Njegov rad na Delmonico'su ostavit će trajan dojam na goste i dizajnersku zajednicu. "Manhattan, 'centar svijeta', bio je savršeno mjesto za ovakav projekt," izjavio je Sandro, već s pogledom na nove horizonte i buduće projekte.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije