suradnja

Pronađite inspiraciju u europskom dizajnu

06.07.2021.
u 09:46

Prošle godine TP Vision i Dezeen imali su iznimno uspješnu suradnju tijekom Dezeenovog Virtualnog Festivala Dizajna. A ove godine suradnja se nastavlja, no u nešto drugačijem obliku. U sklopu partnerstva pripremit će se serija panel diskusija koje će moderirati Cajsa Carlson, zamjenica urednika Dezeena

U sljedećih nekoliko mjeseci ljubitelje dizajna, osobito onog europskog, očekuje zanimljiv sadržaj pomoću kojeg mogu naučiti nešto novo, čuti nešto zanimljivo ili jednostavno pronaći inspiraciju. TP Vision najavio je ponovnu suradnju s utjecajnom platformom za dizajn i arhitekturu Dezeen.

Foto: Promo fotografije

Prošle godine TP Vision i Dezeen imali su iznimno uspješnu suradnju tijekom Dezeenovog Virtualnog Festivala Dizajna. A ove godine suradnja se nastavlja, no u nešto drugačijem obliku. U sklopu partnerstva pripremit će se serija panel diskusija koje će moderirati Cajsa Carlson, zamjenica urednika Dezeena.

1/17

Panel diskusije sastojat će se od pozitivnih i inspirativnih razgovora s vodećim profesionalcima u proširenom svijetu europskog dizajna. Svaka diskusija imat će svoju jedinstvenu temu i sudionike, no svaka će uključivati jedan od ključnih temelja Philips TV & Sound brenda, a to je europski dizajn.

Serija počinje 7. srpnja, a panel diskusije održat će se u kolovozu, rujnu i listopadu. Serija počinje s pitanjem: “Što je europski dizajn”? Mary Arnold Foster (Mary Arnold Forster Architects, Škotska) i Jaime Moreno (CEO of Mormedi Design Consultancy, Španjolska) pridružit će se Rod White iz TP Visiona kako bi razgovarali o utjecaju konteksta na dizajn, procesu iza istraživanja novih materijala i evoluciji dizajna uzrokovanoj tehnološkim inovacijama, ali i društvenim i ekološkim izazovima.

 

„Iznimno sam uzbuđen što ću pričati o europskom dizajnu s Mary i Jaime jer, imaju potpuno drugačiju pozadinu, oboje imaju vrlo snažne ideje o dobrom dizajnu. To će sigurno biti uzbudljiv razgovor“, rekao je Rod White, komentirajući panel diskusiju.

1/13

Drugi panel posvećen je samo ženama i na njemu će gostovati Lisa Grahner (njemačka dizajnerica proizvoda u tvrtci Philips TV & Sound, Amsterdam), Joerka Koenders (nizozemska analitičarka trendova) i Pernilla Johannson (švedska direktorica dizajna u Electroluxu). Zajedno će pričati o liderstvu žena, generacijskim razlikama i načinu na koji tehnologija oblikuje dizajn proizvoda.

Treća i četvrta panel diskusija fokusirat će se na integraciju premium materijala s ciljem poboljšanja performansi (30. rujna) i na održivost potrošačke elektronike (21. Listopada). Sve panel diskusije počet će u 15 sati putem Zoom platforme te će biti dostupne i na službenoj Dezeen stranici.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije