MALI ALI VRIJEDAN JUBILEJ

Oris slavi svoj prvi rođendan zanimljivom izložbom

oris
Foto: Promo fotografija
21.01.2016.
u 13:00

Zagrebačka kuće arhitekture Oris koja se nalazi u ulici kralja Držislava svečano obilježava prvih dvanaest mjeseci postojanja u novome prostoru i Noć muzeja

Zagrebačka Oris Kuća Arhitekture mjesto je susreta i druženja, kreativnosti i dobrih vibracija; mjesto promocije arhitekture, dizajna, umjetnosti i kulture.

Na više od 600 m2 atraktivnog prostora smještena je multimedijalna dvorana, kutak za čitatelje Forcimer, uredski prostor redakcije časopisa i portala Oris te klub restoran Voncimer. Iako namijenjena primarno arhitektima, Oris Kuća arhitekture želi biti otvorena svima.

- Iza nas je prva godina rada, više od 20 izložbenih programa,15 predavanja, 25 popratnih događanja poput radionica, promocija i koncerata, gotovo 10 000 posjetitelja, 4 000 članova Oris Kluba te izniman trud zaposlenika i volontera Oris Kuće arhitekture. Posebno smo ponosni što smo publici približili arhitekturu japanskog arhitekta Kohkija Hiranume, predstavili BUS:STOP Krumbach projekt, organizirali međunarodnu studentsku radionicu u sklopu Rendez-vous festivala Francuske u Hrvatskoj, ugostili poznatog čileanskog arhitekta Smiljana Radica…, a i u ovoj godini pripremamo mnoštvo zanimljivih sadržaja - kažu u Orisu.

Foto: Promo fotografija

Izložba prvog rođendana Oris Kuće arhitekture idejno se nadovezuje na Izložbu prvu kojom su u siječnju 2015. godine otvorena vrata Kuće. Tom su prilikom pozvani renomirani inozemni i domaći arhitekti, prijatelji Orisa, da sudjeluju u finalnoj realizaciji i otvorenju ovog dugo iščekivanog multimedijalnog centra.

Stoga vas u petak 29. siječnja 2016. godine, u Oris Kući arhitekture (kralja Držislava 3), a u sklopu manifestacije Noć muzeja, pozivamo na Izložbu prvog rođendana kojom će se javnosti ponovno predstaviti velik broj priznatih arhitekata koji su surađivali s Oris Kućom arhitekture.

Arhitekti će se predstaviti recentnim radovima u mediju vlastita odabira (video, fotografija, makete, skice itd.) te će na taj način zagrebačkoj publici pokazati čime su bili zaokupljeni posljednjih dvanaest mjeseci, u periodu u kojem su u Oris Kući arhitekture organizirane prve izložbe, predavanja, seminari i radionice.

Tom prigodom izdanja Oris biblioteke kao i stare brojeve časopisa Oris možete kupiti po povoljnijim cijenama. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje, a izložba će se moći razgledati do 13. 2. 2016. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije