novo u gradu

Obavezno probajte: Zagrebački Bulldog ima novog chefa i izvrsna jela u ponudi za doručak i ručak

Vladimira Spindler
08.12.2023.
u 10:19

Kad je stilsko izražavanje kroz kuhanje u pitanju, najviše naginje francuskoj i japanskoj kuhinji, no to ne znači da se ograničava, dapače, vrlo često “koketira” i s ostalim svjetskim kuhinjama. Ograničavanje namirnicama i inzistiranje na isključivo lokalnom, za njega nije dovoljno

Bulldog, omiljeno mjesto Zagrepčana za ispijanje kave na špici ili večernji provod, kroz 30 godina prometnuo se u kultno mjesto u strogom centru grada. Čak i ako nemate dogovor za kavu, znate da ćete u Bulldogu sresti nekog poznatog. Specifičnost Bulldoga je i da već dugi niz godina ima isto osoblje, kao i stalne goste što je nešto čime se rijetko koje mjesto u Zagrebu može pohvaliti, a zasigurno doprinosi i osjećaju topline karakterističnom za ona mjesta na kojima “svatko zna vaše ime”. Upravo stoga u Bulldogu su povremenim i stalnim gostima svih generacija, kao i onima koji će to tek postati odlučili ponuditi gastro uslugu na jednom višem nivou i to uz pomoć Borisa Seilija, novog Bulldogovog chefa.

Foto: Vladimira Spindler

Bori Seili, rođeni Sinjanin sa zagrebačkom adresom, život pomorca i rad u inozemstvu u jednom trenutku, spletom okolnosti mijenja kuhinjom i od prvog dana spoznaje da je upravo kuhinja ono čemu će posvetiti ostatak života. Glavni mu je pokretač glazba i upravo je ona kao inspiracija,  sastavni dio svakog Seilijevog menija. Kuhinju dijeli sa svojom boljom polovicom, Ivanom Oreč, koja je ujedno i njegov sous chef, te kako sam kaže najveći vjetar u leđa.

Foto: Vladimira Spindler

Kad je stilsko izražavanje kroz kuhanje u pitanju, najviše naginje francuskoj i japanskoj kuhinji, no to ne znači da se ograničava, dapače, vrlo često “koketira” i s ostalim svjetskim kuhinjama. Ograničavanje namirnicama i inzistiranje na isključivo lokalnom, za njega nije dovoljno. “Upravo fuzije raznih svjetskih kuhinja su ono što me gura dalje uz neprestano učenje i želju za napretkom. Kuhanje i posao shvaćam vrlo osobno i bez kompromisa jer smatram da se samo tako mogu potpuno unijeti u svaki svoj tanjur i finalni produkt koji ide do nepca mojih gostiju.” rekao je chef Seili.

Foto: Vladimira Spindler

Sam meni je koncipiran kao fuzija nekoliko svjetskih kuhinja pri čemu se gostima žele prenijeti neki potpuno novi okusi, ne bježeći od tradicije i svega onoga što, geografski gledano, “grije dušu” gostima Bulldoga.

Za grijanje duše u ove hladne zimske dane chef Seili je izdvojio nekoliko favorita s Adventskog menija. Između ostalog, tu se nalaze klasici poput Bunceka i dinstano zelje s azijskim twistom, Txistorra, baskijska kraljica kobasica koja savršeno ide uz mliječno pecivo, salata od ljubičastog kupusa s hrenom te umakom od senfa i meda. Zatim je tu ragu od jadranske sipe na crnoj palenti s mascarponeom, risotto s kremom od brokule, miso radićem te crumbleom od kulena i badema.

Foto: Vladimira Spindler

Uz stalni a la carte meni kojeg čine tatarski biftek s aiolijem od dimljenih dagnji, teleći obrazi u kavi na kremi od mrkve i vanilije, pa sve do zimske salate s bučom i burattinom, vjerujemo kako u ponudi ima za svakog po nešto. Čak i za najzahtjevnija nepca.

U ponudi imaju i doručak, a valja spomenuti i cijene koje se kreću od osam eura naviše, a najskuplje jelo košta manje od 20 eura.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije