DIZAJNERSKI BOMBONI

Pogledajte sjajne primjerke iz ovogodišnje Morosove kolekcije

moroso kolekcija
Foto: Moroso
1/13
09.05.2016.
u 14:15

Na sajmu u Milanu talijanski proizvođač namještaja pokazao je komade koje je u 2016. godini naručio od slavnih produkt dizajnera

Poznati talijanski proizvođač namještaja Moroso otkrio je javnosti svoju novu atraktivnu kolekciju, naručenu od slavnih svjetskih produkt dizajnera za 2016. godinu.

Na nedavno održanom prestižnom sajmu najmještaja i dizajna u Milanu pokazani su najnoviji plodovi suradnje Morosa i uglednih autorskih imena poput Patricije Urquiole, Daniela Liebeskinda, Scholten &Baijings, Torda Boontjea.... Kao što pretpostavljate, izazvali su veliku pažnju javnosti, jer je riječ o komadima od kojih će neki vjerojatno postati klasici.

Moroso nije zaobišao ni naše dizajnere – tako je u prošlog godini ostvario suradnju sa Leom Aviani. Splitska dizajnerica prema njihovoj je narudžbi kreirala prekrasne stolce Dande. O toj je suradnji Dom i vrt svojedobno pisao, a tekst imate u cjelosti na linku ispod ovog teksta.

Španjolska produkt dizajnerica Patricija Urquiola napravila je za Moroso udobnu sofu s pojasom (slika na naslovnici). Tkaninom presuvučeni jastuci pričvršeni remenima glavna su atrakcija sofe koju čvrstom drži metalna konstrukcija u unutrašnjosti.

Foto: Moroso

Londonski dizajner Tord Broontje oblikovao je za Moroso prekrasnu i praktičnu malu sofu s jastucima 'Senegal O chair' nalik grahu, što je čini idealnom za opuštanje i odmor na otvorenom.

Foto: Moroso

Moroso je od nizozemskog dizajnerskog studija Scholten & Baijings naručio kolekciju 'Ottoman' koja se sastoji od naslonjača, taburea i klub stolića. Riječ je o redizajnu njihova komada koji su radili prije nekoliko godina za Maraham.

Foto: Moroso

Edward van Vliet također je za Moroso ažurirao svoju Sushi kolekciju s finim geometrijskim uzorcima i bojama plave i ružičaste boje. Posebno je zanimljiv otoman na kojem su nasloni okrenuti jedan nasuprot drugome, kao stvoreni za razgovor.

Foto: Moroso

Njemački dizajner Sebastian Herkner je u suradnji s arhitektom Danielom Liebeskindom na čvrstu konstrukciju od debelih metalnih cijevi položio udoban tapecirani naslonjač.

>>Još jedan veliki inozemni uspjeh splitske dizajnerice

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije