Salone del mobile

Nova kolekcija Nike Županc za londonski Sé

nika zupanc
Foto: Promo fotografije
1/12
16.04.2014.
u 10:58

Slovenska dizajnerica Nika Županc osmislila je kolekciju namještaja i proizvoda za londonski brend Sé, inspiriranu modernizmom i sportskim motiima.

Nikina kolekcija sastoji se od naslonjača, sofe, komode, stolne lampe i ogledala, a čini treću seriju koju Sé predstavlja otkad je osnovan 2007. godine.

Foto: Promo fotografije

Susonivač Séa Pavlo Schtakleff dizajn Nike Županc prvi put vidio je 2011. godine i odlučio kako želi surađivati s njom zbog prepoznatljivosti njezinog dizajna, ali i činjenice da je žena.

"Jako sam htio surađivati sa dizajnericom. Industrija ih ponekad zaboravlja, a ja sam htio unijeti novu perspektivu našim kolekcijama. No, nikina kreativnost i pristup poslu govore sami za sebe", rekao je Schtakleff.

Foto: Promo fotografije

Dio kolekcije je i stolić za šminkanje, prvi koji je predstavila londonska kompanija. Sastoji se od ogledala napravljenog od dva kruga i ravnog centralnog dijela koji pružaju pogled iz svih kutova

Za ovu kolekciju Nika Županc inspiraciju je crpila iz namještaja napravljenog u 1950-im godinama i spojila ga s oblicima koji podsjećaju na uređenje privatnog sportskog kluba.

Foto: Promo fotografije

Sofa zaobljenih linija tapecirana je zlatnom tkaninom, a postolje čine noge od mjedi. Ogledala su uramljena metalnim lovorikama koje podsjećaju na nagrade sportašima u antičkoj Grčkoj

"S Collection III htjela sam spojiti bezvremensku eleganciju, nježnost i osjećajnost sa zadimljenom, čvrstom i odlučnom realnošću", objasnila je.

Foto: Promo fotografije

Monumentalni ormar s nizom polica skriva se iza zaobljenih staklenih vrata, dok su detalji napravljeni od mjedi.

Korišteni su materijali poput mramora, mjedi i drva čime se postiže dojam luksuza i naglašava majstorska izrada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije