la riseria

Nova gastro oaza u Zadru ima predivan, umjetnički interijer

Iva Perinčić
25.06.2021.
u 10:33

Uz kombinaciju drva i metala izvrsno su se uklopile mediteranske biljke poput lavande, lovora i limuna. Upravo oni ovom prostoru daju zelenu notu koja podsjeća na to da kad je hrana u pitanju trebamo težiti onom izvornom i danom od prirode

Već omiljena gastro-oaza La Riseria predstavlja prvu dalmatinsku adresu na zadarskoj Branimirovoj obali 9. Svestrani umjetnik Denis Brajčić prostoru od 60m2 na frekventnoj zadarskoj šetnici udahnuo je jedan novi element koji nas istovremeno privlači, ali i podsjeća da upravo sebe stavljamo na prvo mjesto u eri užurbanog života.

Foto: Iva Perinčić

Zidovima dominiraju plava i zlatna boja. Njima je jasno i vidljivo ispisano JA koje je ujedno most između umjetnosti i naše svakodnevne potrebe za hranom.

Foto: Iva Perinčić

Uz kombinaciju drva i metala izvrsno su se uklopile mediteranske biljke poput lavande, lovora i limuna. Upravo oni ovom prostoru daju zelenu notu koja podsjeća na to da kad je hrana u pitanju trebamo težiti onom izvornom i danom od prirode.

Foto: Iva Perinčić

Tu dolazimo do dublje povezanosti Dalmacije i talijanskih gastro specijaliteta koji se tradicionalno pripremaju u gotovo svakom domu. Pristupačne cijene nekih od najboljih talijanskih brendova hrane i vina od sada su nam dostupni gotovo ispred kuće. Zadar je prvi grad na obali u kojem ćemo pronaći razigranu i visoko kvalitetnu talijansku rižu iz pokrajine Vercelli.

Foto: Iva Perinčić

Sirevi koji nas vode na jedno novo putovanje Italijom dolaze iz regije Friuli Venezia Giulia, a pršuti iz regije San Daniele. Deseci vrsta tjestenina dolaze iz cijele Italije koja je po njima prepoznata u svijetu. Slastice su pak iz jedne od najpoznatijih obiteljskih radnji slastica u svijetu Dall'Ava bakery čije se delicije nalaze na policama čuvenog Harrodsa. Posebnu pažnju privlače vina i popularna prosecca i to jednih od najboljih vinara kao što su Ca' di Rajo, Ceci ili Bressan.

Foto: Iva Perinčić

Zadarska La Riseria postaje mjesto susreta u kojem ćemo se upustiti u avanturu kušanja novih, a opet tradicionalnih talijanskih okusa. Mjesto je koje će za stolom okupiti obitelji, prijatelje ili pak poslovne suradnike. Ploveći morima okusa ovdje ćemo susresti najnovije tehnologije proizvodnje visokokvalitetne hrane koja svoje porijeklo vuče u starim, tradicionalnim talijanskim manufakturama čiji su okusi pozdravljeni diljem svijeta.

Foto: Iva Perinčić

Foto: Iva Perinčić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije