LUKSUZ u prirodi

Ni kampiranje nije što je nekoć bilo! Noć u šatoru košta 2000 kuna

šator
Foto: Archiworkshop
1/5
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
23.01.2014.
u 00:00

"Glamping", odnosno glamurozno kampiranje, trend je koji već godinama postoji u svijetu

Koja vam je prva asocijacija na šator? Zanemarimo li sjećanje na eventualnu romansu iz srednje škole, šator nam je većinom sinonim za neudobnost, zagušljivost, hladnoću ili užasnu vrućinu i nastojanje da u njemu boravimo što je moguće manje.

No, to je tako samo kod nas, ali ne i u svijetu gdje je i obično kampiranje još davno dobilo novu dimenziju. U SAD-u tako već godinama traje trend tzv. glampinga, odnosno glamuroznog kampiranja. I diljem svijeta niču kampovi u kojima se gostima nudi udobnost poput one u hotelskim apartmanima, i to usred šume, divljine i poznatih nacionalnih parkova. U nizu takvih mondenih odmorišta sada je niknulo novo, i to u nježnoj prirodi Južne Koreje.

Tamošnji su dizajneri za novi turistički kamp osmislili dva impresivna oblika šatora – “krafnoliki” te “crvoliki”, čija je veličina podesiva, samo ga razvučete poput harmonike na željenu dužinu. “Kožu” tih šatora osmislili su inženjeri te sadrži membranu otpornu na UV zrake, vodu i vatru, dok je ulaz u šator napravljen od prozirnog, ali čvrstog najlona, čime je omogućen ulazak danjeg svjetla. Materijal je dvoslojan, što omogućava optimalnu temperaturu unutar šatora i danju i noću te u svako godišnje doba.

Svi šatori sadrže kuhinju i vlastiti toalet, a manjem prostoru doskočilo se tako što se raskošna sofa preko noći rasklapanjem pretvara u udoban krevet. Namještaj je, naravno, skup i dizajnerski, a unutrašnjost šatora oslikali su mladi, ali poznati korejski umjetnici.

Naravno, taj užitak rezerviran je samo za one s dubljim džepom. Baš kao i ugođaj, i cijene su luksuzne – noć u šatoru košta prosječno 2000 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije