Često zaboravimo

Miš i tipkovnicu treba temeljito čistiti svakih 3 do 4 dana!

računala
Foto: Thinkstock
1/5
04.04.2016.
u 13:57

Miš i tipkovnica, prema britanskim stručnjacima za higijenu okoliša, najprljavije su stvari koje svakodnevno koristimo. Gotovo u rangu WC-a

Računalo bi, barem oblaš, trebalo očistiti nakon svakog radnog dana, a generalku napraviti svakih tri-četiri dana! Pri tome doista treba paziti i držati se pravila za učinkovito čišćenje. Tada su i rizici od oštećenja smanjeni na minimum.

Dakle, valja koristiti samo namjenske proizvode. Ne smiju se baš nikad koristite jaka kemijska sredstva za čišćenje koja sadrže aceton, alkohol ili amonijak. Ne koristite novine.

Foto: pixabay

Sredstvo za čišćenje ne prskajte izravno na komponente već na krpicu kojom čistite. Uz proizvode strogo namjenjen za čišćenje kompjutera &Co. Dobro će doći kist, krpice od mikrofibre, antistatičke i antibakterijske krpe.

Foto: pixabay

Čistite pažljivo, bez jakih pritisaka. Kad čistite tipkovnicu u svom domu, može pomoći fen ili usisavač.

>> Proljetno čišćenje: rasporedite posao u nekoliko dana

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije