Ideja

Najbolje boje za spavaću sobu s kojima ćete uvijek biti u trendu

shutterstock
20.12.2019.
u 07:00

Bilo da svoju spavaću sobu želite učiniti mirnim utočištem ili baš tamo želite istaknuti svoju osobnost, ovim bojama postić ćete oboje

Ovim bojama, u svoju ćete spavaću sobu unijeti život, obnoviti je, ali i udahnuti joj potpuno drugi izgled, navodi decoholic.org.

Svijetle nijanse 

Ne samo da svijetle nijanse ne smatra dosadnima, decoholic.org tvrdi kako su upravo ove nijanse najbolje za stvaranje. Naime, s ovim nijansama u potpunoj ste kontroli prilikom dekoracije sobe.

Kao favorite svjetlih nijansi izdvajaju boju breskve koja se savršeno slaže s detaljima u odvažnoj crnoj boji, ali i s namještajem prirodnih materijala, a kombinirat se može s blijedim nijansama plave te sa zelenim nijansama mente.

Druga u nizu svjetlih nijansi ljubičasta je. Ova pastelna nijansa umirujuća je i djeluje utješno, a odlično se slaže s crnom, bijelom, žutom pa čak i plavom nijansom.

Naravno, svijetla nijansa plave boje odlična je za brzo i jednostavno kreiranje doma dizajniranog u morskom stilu. A uz ovu boju potrebno vam je samo nekoliko ključnih morskih motiva. No, dodavanjem tople smeđe boje u prostoriju u plavoj boji kreirat ćete prostor definitivnog mira.

Foto: shutterstock

Mekan, ali i leden dojam ostavit će prostorija u svjetlo sivoj nijansi, a kombiniranje s elegantnim, zlatnim nijansama, povezat će ovaj prostor i učiniti ga toplim.

Naposljetku, u ovoj paleti odabrati možete i začetnicu svijetlih tonova, bijelu boju, jer ništa ne djeluje čišće nego bijeli prostor. Uostalom, ništa ni ne nudi toliko prostora za izražavanje osobnosti i detalja kako to radi bijela boja. Stoga, zidove u ovoj nijansi nadopunite odabirom ključnog namještaja u odvažnim bojama.

Zelena

Zelena nijansa mente nije samo elegantna nego je i mekana, ali i odvažna. Ova boja definitivno će privući pažnju na sami prostor, a možete je kombinirati sa smeđom ili crnom.

Jarko zelena boja upečatljiva je, stoga je odličan odabir za spavaću sobu u koju želite unijeti nešto novo i nešto osnažujuće. 

Dakako i bogata nijansa smaragdno zelene djeluje toplo i primamljivo. Odlično se kombinira s bijelom i smeđom, a savršena je podloga na kojoj ćete istaknuti svoja umjetnička djela.  

Foto: shutterstock

Zelena nijansa kadulje dobar je odabir prilikom bojanja stropova i rubova prostorije, a naravno možete i zidove istaknuti njome. Osim što otvara sam prostor, ova nijansa odlično se slaže sa smeđom te skupa s njom kreira prostor kojim dominira prirodan stil.  

Plava

Nebesko plava nijansa djeluje pomalo ledeno, no umirujuća je i neće nadvladati prostor, a kombinirati je možete s odvažnim bojama, ali i svjetlim nijansama. Isti dojam stvarat će bez obzira nanijeli je na samo jedan zid ili prostoriju u potpunosti obojali u ovoj nijansi. 

Modro plava nijansa kreirat će uravnotežen prostor jer se odlično slaže s bijelom, sivom pa i žutom bojom. A istaknut je možete u vidu jednog odvažnog zida.

Žuta

Tamna nijansa nevena mulifunkcionalna je nijansa žute boje koja se slaže sa zelenom, ali i plavom, a koja će definitivno istaknuti dekoracije u bež ili bijeloj boji. 

Svijetlo žuta nijansa iznova će osunčavati vaš prostor, a uravnotežiti je možete s tamnijim tonovima rasvjete, namještaja ili sjenila lampe.  

Smeđa

Bogata smeđa nijansa povezat će prostor sa zlatnim, bijelim i plavim tonovima, a njeni topli tonovi pružit će vam pomoć prilikom kvalitetnog noćnog sna. 

Crna

Chicstylish definitivno su riječi kojima bi opisali prostoriju u crnoj boji. Ova nijansa, ma kako suptilno unesena u prostor doprinjet će određenom dojmu sobe kojim će je izdvojiti od svih drugih prostorija. 

Foto: shutterstock

Ružičasta

U kombinaciji s bež nijansama, ova će boja povezati čitavu prostoriju dok će vam dopustiti da se poigrate prilikom odabira ključnih komada namještaja. Naglasite je odabirom drugih dekoracija u istoj boji. 

Crvena

Odvažna, ali elegantna, crvena je boja koja se može kombinirati s crnom, bijelom, smeđom, ali i drugim neutralnim nijansama. 

Ljubičasta

Ako ne želite da jedna boja ne nadvladava jednu prostoriju, odaberite ljubičastu. Ova boja lagana je, umirujuća te dopušta kombiniranje s drugim svjetlijim nijansama. Ne samo da je suptilna, odlična je i za slojevit dizajn prostora. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije