Hit mjesto

Na Braču otvoren luksuzni hotel s jednim od najljepših pogleda na Jadranu

Ivan Ivanišević
06.07.2022.
u 15:33

Projektanti arhitekture Grand Hotela View su Ivana Uroda, Hrvoje Marinović i Daniel Vugrinović, dok interijer potpisuje studio OCD arhitekti

Veličanstveni novi Grand Hotel View, smješten u pitoresknim Postirima na Braču, primio je svoje prve goste. Sjajna proslava otvorenja okupila je brojna poznata lica. Birano je društvo, uz spektakularno otvorenje, pohvalilo i kristalno čisto more koje zove na kupanje te zadivljujući pogled na planine koji ostavlja bez daha.

Foto: Ivan Ivanišević

„Radeći u turizmu dugi niz godina, naučila sam da destinacija, hotel i servis imaju veću svrhu od toga da našem gostu pruže ugodan odmor. Oni gostu pomažu stvarati uspomene i postaju dio njegovog životnog iskustva. Brač je i moj otok i ponosna sam što vam mogu zaželjeti toplu dobrodošlicu u hotel s grandioznim pogledom u kojem su gosti već počeli stvarati svoje uspomene“, izjavila je Ivona Buljević, direktorica Grand Hotela View.

Foto: Ivan Ivanišević

Grand Hotel View potpuno je novi hotel kojim upravlja hotelijerska grupacija Jadran hoteli i kampovi. Nosi 4 zvjezdice i ima 230 luksuzno opremljenih soba i suiteva, s mediteranskim vrtovima na balkonima te spektakularnim pogledom na morski horizont i planine Mosor i Biokovo. Gostima hotela su na raspolaganju bazeni, moderno uređeni wellness i spa, a za poslovne korisnike tu je i suvremeno opremljena kongresna dvorana.

Foto: Ivan Ivanišević

Projektanti arhitekture Grand Hotela View su Ivana Uroda, Hrvoje Marinović i Daniel Vugrinović, dok interijer potpisuje studio OCD arhitekti. Arhitekti su svoj koncept zasnovali na reminiscenciji stijena i bračkog kamena pa se hotel oblikom zgrade i izlomljenom geometrijom kao formom fasade, doima kao mali kamenolom u uvali.

Foto: Ivan Ivanišević

Kod unutarnjeg su se dizajna arhitekti odlučili za inverziju u dojmu i materijalima. Dok vanjska fasada djeluje britko, unutarnji dizajn odiše nježnošću i slow living filozofijom. Ulazno predvorje već na prvi pogled osvaja toplinom, a taj ugođaj stvara ispreplitanje mediteranskih motiva, materijala i oblika. Drveni strop obgrljuje poput trupa galije, terazzo pod reflektira sunčevu svjetlost oponašajući ljeskanje mora, dok recepcija predstavlja zlatni sunčev sjaj koji se u srcu hotela zadržava cijelog dana.

1/11

Boravak u Postirima zove na opuštanje. Bogatstvo mediteranskih biljaka punih esencijalnih ulja te prirodni morski aerosol, ispunjavaju zrak i šire zanosan miris koji pruža istinski odmor za tijelo i um. Dodajmo tome udoban hotel s opuštajućim pogledom na more i planine, čist zrak, energiju sunca i odmak od gradske vreve i dobivamo savršeno mjesto za istinski odmor i obnavljanje energije.

Brojne kamene kuće i uske uličice Postirima daju osobit šarm. Ovo, nekada ribarsko mjesto, danas je autentična destinacija za potpuni odmor, okružena plodnim maslinicima i vinogradima. Osim u Postirima, gosti impozantnog Grand Hotela View mogu uživati u cijelom otoku Braču, koji osim sunca i mora posjetiteljima nudi aktivan odmor i neodoljivu gastronomsku ponudu.

Na otoku postoji mnoštvo uređenih biciklističkih i pješačkih staza za sve one željne pravog aktivnog odmora, a tu su i brojne otočke konobe i seoska gospodarstava koja nude okrepu. Atraktivna kružna planinarska staza Via Brattia mamac je za avanturiste. Duga je 135 km i vodi sve oko otoka Brača, otkrivajući njegove ljepote. Vidova Gora, do koje vodi planinarska staza, najviši je vrh jadranskog arhipelaga i sa svojih 778 metara nadmorske visine nudi spektakularan pogled na Brač i obližnje otoke.

Još jedna od otočkih posebnosti je cijenjeni brački kamen, a obližnja Pučišća su od davnina poznata po svojoj tradiciji obrade kamena. Tu se nalazi i Klesarska škola, jedina takva u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe. Otvorena je za posjetitelje, a iznjedrila je mnoge poznate kipare i klesare čija se umjetnička djela mogu pronaći u radionicama i galerijama diljem zemlje i svijeta.

Tu su još i Bol sa Zlatnim Ratom, prirodnim fenomenom na kojem bi se svaki posjetitelj Brača trebao barem jednom okupati, fascinantna pustinja Blaca, spilje, samostani i nebrojene skrivene uvale u kojima će svatko pronaći svoj idealan bijeg od svakodnevice i istinski odmor u netaknutoj prirodi Brača.

 

Komentara 2

ZD
zdravkoštimac
17:48 06.07.2022.

To je ona grdosija od hotela koja je svojom veličinom uništila malo misto. Da je država normalna ovako se nešto nikad ne bi izgradilo. Sramota!

RE
Renama
19:43 06.07.2022.

Super, sigurno napravljeno da normalni hrvatski narod može povoljno ljetovati. Baš vam hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije