Interijer

Moderno ljetno utočište u ribarskom mjestu

lalic
Foto: Arhiva
27.10.2016.
u 09:00

Vlasnica je sama uređivala interijer želeći da odiše prozračnošću, mirom i luksuzom te da bude u skladu sa svjetskim trendovima

Vila obitelji Lalić u Bibinju, mjestu između Zadra i Biograda na Moru, doživjela je nedavno stilski i građevinski remont – stari materijali, instalacije i pokućstvo jednostavno su dotrajali i trebali su zamjenu. Osim novog pročelja i otvora te novih podnih i zidnih obloga i sanitarnih čvorova, namještaja, dekora i detalja, katnica s površinom interijera oko 200 m2 i eksterijera od 100 m2 dobila je i bazen te prekrasno uređeno dvorište. Za cjelokupan obnovljeni izgled zaslužna je vlasnica Jelena Lalić, inače velika zaljubljenica u uređenje interijera, kojoj je namjera bila napraviti makeover koji će odražavati njezin stilski ukus, zadovoljiti potrebe gostiju koji je posjećuju tijekom ljetnih mjeseci, ali i biti u suglasju s prirodnim mediteranskim okolišem i tipičnim dalmatinskim ribarskim mjestom u kojem se nalazi.

Foto: Arhiva

Dok se eksterijer stilski – bojama (smeđe nijanse) i odabirom materijala (uglavnom drva) – nadovezuje na vanjski ambijent, u unutrašnjosti je učinjen stilski iskorak prema minimalizmu, eleganciji i jednostavnosti koja u nekim trenucima graniči s asketizmom što ima i svoju dobru stranu jer stvara dojam mira i spokoja, koji su ključni elementi svake kuće za odmor. Miru doprinosi i lokacija jer je kuća udaljena od gusto građenih kuća te je okružena zelenilom i maslinicima, ali s pogledom na more i okolne objekte u daljini. Izdvojenost iz naselja i zidom omeđeno dvorište omogućili su privatnost i nesmetano uživanje u sunčanju, odmoru, plivanju...

Foto: Arhiva

Detaljno osmišljavanje eksterijera bilo je potrebno i zbog toga što se u ljetnim mjesecima više boravi na otvorenom, naročito uz bazen. Zato je u dvorište i smještena čajna kuhinja s garniturom za blagovanje. Na bazen, koji je s eksterijerom bio zahtjevniji i dugotrajniji dio projekta, ponosna vlasnica Jelena Lalić posebno je ponosna.

Foto: Arhiva

"Svi bazeni koje smo imali priliku vidjeti uglavnom su bili identični pa nam je želja bila da bude blago asimetričan, što se možda i ne vidi na prvi pogled, ali doprinosi da cjelina bude posebnija. Dodali smo mu i veliki jacuzzi na otvorenom što je bio pun pogodak jer su svi oduševljeni njime. On im služi kao večernja varijanta bazena s obzirom na to da se voda kao i u svakom jacuzziju može zagrijati" govori vlasnica dodajući da je bazenom i jacuzzijem obloženim drvetom te velikim staklenim površinama u vidu balkonske ograde i prozora željela unijeti i dašak svjetskih trendova u svoju vilu te, naravno, moderan luksuz.

Foto: Arhiva

Vlasnici je adaptacija bila i način da se odmakne od tipičnog poimanja dalmatinske kuće za odmor i da dokaže kako moderna arhitektura i suvremeni dizajn mogu također biti izvrstan odgovor u ovakvom okruženju. U interijeru, u kojem se nalazi samo nužan namještaj te pokoji pomno biran detalj, prevladava bijela boja s primjesama također neutralnih tonova – bež i sive. No, priča oko uređenja se nastavlja... Vlasnici su, naime, za sada uspjeli urediti eksterijer, vrtnu kućicu koja je zapravo čajna kuhinja te stan na gornjem katu vile, a nastavak preuređenja interijera – prizemlja i dijela gornje etaže tek slijedi.

Foto: Arhiva

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije