velika promjena

Mini makeover blagovaonice u samo pet brzih poteza

Zara Home
29.03.2022.
u 11:42

Matirana crna velik je trend u interijera baš iz razloga što svaki prostor čini lukusznijim, profinjenijim i - skupljim

Ako ste ovog proljeća odlučili napraviti neke primjene u domu možda je najjednostavnije preurediti blagovaonicu. Uz naše sa jete možete čak i sami odraditi većinu ovih "zahvata".

Foto: Zara Home

Promjena stola

Ako imate veliki pravokutni stol, zamijenite ga okruglim stolom, promjena će biti ogromna. Okrugli stolovi ove godine jedan su od najvećih trendova u uređenju interijera, a posebno dobro izgledaju u kombinaciji s atraktivnim stolnjacima vichy uzorka.

Foto: Zara Home

Igra na zidovima

Jednostavna obloga može odmah dodati karakter i osjećaj veličine blagovaonici. To ne moraju biti dizajnerske štukature, danas su dostupni MDF paneli s utorima koji se ili lijepe izravno na zidove ili pričvršćuju na vodilice. To je relativno jednostavan "uradi sam" posao. Sve začinite dubokom sivom bojom i na korak ste do pretvaranja svoje stare blagovaonice u puno luksuzniju varijantu!

Foto: Zara Home

Novo ruho stolaca

Dotrajali drveni stolci u prostoru djeluju zatarjelo i otužno, no dobra je vijest ta da ih ne morate nužno zamijeniti. Dobro ih izbrusite i obojite u mat crnu boju. Matirana crna velik je trend u interijera baš iz razloga što svaki prostor čini lukusznijim, profinjenijim i - skupljim. Još jedan veliki hit su klupe, možete vratititi stari sjaj odbačenoj klupi ili investirati u novu, nećete pogriješiti!

Foto: Zara Home

Uložite u rasvjetu

Dizajnerske lampe i lusteri s pravom drže visoku cijenu. Ako je jedan dodatak u domu u mogućnosti napraviti veliku razliku to je svakako rasvjeta. No, ne očajavajte ako nemate novca za neku od kultnih lampi. Mnogo je lustera koji vjerno imitiraju dizajnerske i njima za malo novca možete postići puno luksuzniji dojam. Odlična ideja su lampe koje se postavljaju iznad blaovaonskog stola - kako zbog dojma koji ostavljaju tako i zbog intimnije atmosfere za stolom koju stvaraju. Ako ste u nedoumici, birajte lampe i lustere s dodatkom mjedi koja vrlo vjerno imitira zlato.

1/7

Zaokružite priču tepihom

Jedan od mitova koji se vezuje uz uređenje interijera svakako je onaj koji kaže da su tepisi samo za dnevne sobe. Nisu! Za postizanje sjajne atmsfere i gore spomenutog luksuznog dojma, postavite raskošan tepih ispod blagovaonskog stola. Stvorit ćete ugodan, šik prostor. A sjajnih tepiha danas se može naći po zaista povoljnim cijenama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije