uređenje interijera

Lanena lampa poznatog brenda u XL verziji naš je proljetni broj jedan komad za dom

Zara Home
05.03.2024.
u 13:21

Ove godine svi vodeći brendovi za opremanje doma u svojim kolekcijama su stavili naglasak na prirodne materijale, a posebno dominira lan, što i ne čudi kada uzmemo u obzir njegova svojstva

Osim vizualnog ugođaja, prirodni materijali pozitivno djeluju na naše emocije i čine nas zdravijima i sretnijima. Previše sintetičkih materijala (plastike) i drugih umjetno proizvedenih materijala u domu negativno utječu na zdravlje jer s vremenom neki od njih postaju čak i toksični. Prvi korak koji biste trebali napraviti, ako želite živjeti u domu okruženi prirodnim elementima, jest da izbacite sve potencijalno toksične stvari iz doma (stari linoleum, dotrajale pločice, azbest i stolariju). Ove godine svi vodeći brendovi za opremanje doma u svojim kolekcijama su stavili naglasak na prirodne materijale, a posebno dominira lan, što i ne čudi kada uzmemo u obzir njegova svojstva. Lan je, naime, omiljeni izbor za topliju sezonu jer odlično upija vlagu i omogućava koži disanje pa je sjajan izbor za posteljinu. No, tu ne staje njegova primjena u interijeru. Ove godine lan dominira i u kuhinjskim tekstilima, sjenilima za prozore, zavjesama, detaljima za dom, rasvjeti...

Foto: Zara Home

Posteljina, ručnici, zavjese, stolnjaci i krpe izrađeni od prirodnih i zdravih, netretiranih materijala u neutralnim tonovima ove su godine ultimativni hit. Ujedno su najlakši način za promjenu. Laneni stolnjaci i ubrusi bit će odlična dekoracija blagovaonskom stolu bilo da je riječ o unutarnjem ili vanjskom prostoru. Ako volite zavjese i želite da imaju dvojaku funkciju - da štite od pogleda i pretjerane svjetlosti - lan je opet najbolji izbor.

Foto: Zara Home

Ali, ovaj put nećemo pisati hvalospjeve lanenoj posteljini, iako ona to zaslužuje, već jednoj lampi iz nove proljetne kolekcije brenda Zara Home. Ova lampa oduševljava svojim dimenzijama koje su XL, što joj stoji i u nazivu, ali i kombinacijom materijala, točnije sjelinom izrađenim od lana te cijenom koja iznosi 189 eura što je za ovako veliku i atraktivnu lampu odličnog dizajna zapravo prilično povoljno. Dolazi u dvije neutralne nijanse i lako se uklapa u svaki prostor, i ne, nije nužno rezervirana za spavaću sobu, super je izbor i za dnevni boravak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije