Novo iz IKEE

Kolekcija za vježbanje kod kuće koja se u par poteza pretvara u funkcionalni namještaj

IKEA
21.01.2024.
u 07:00

Kolekcija je izrađena temeljem uvida dobivenih tijekom posjeta domovima u New Yorku, Chicagu, Londonu i Šangaju, gdje je IKEA prikupila informacije o iskustvima koje donosi vježbanje kod kuće. Uvidi pokazuju zajedničke izazove povezane s motivacijom, ograničenim prostorom, nedostatkom vremena i nelagodom koju mnogi osjećaju vježbajući u teretani.

Zbog izazova i frustracija vježbanja kod kuće, IKEA je odlučila istražiti kako omogućiti bolje i dostupnije vježbanje u našem svakodnevnom životnom prostoru. Rezultat je kolekcija DAJLIEN, razvijena s mišlju da ako ljudima olakšamo vježbanje bilo gdje, možemo osigurati da čak i malo aktivnosti bude dostupno svima – svaki dan.

Foto: IKEA

Kolekcija je izrađena temeljem uvida dobivenih tijekom posjeta domovima u New Yorku, Chicagu, Londonu i Šangaju, gdje je IKEA prikupila informacije o iskustvima koje donosi vježbanje kod kuće. Uvidi pokazuju zajedničke izazove povezane s motivacijom, ograničenim prostorom, nedostatkom vremena i nelagodom koju mnogi osjećaju vježbajući u teretani. Istodobno, proizvodi za vježbanje smatraju se glomaznim i neusklađenim s uređenjem doma. Kolekcija DAJLIEN sadrži pametne, prilagodljive proizvode, koji se mogu koristiti na različite načine kako bi se prevladali ti izazovi, omogućujući ljudima da ostanu aktivni.

Foto: IKEA

Inspirirana potrebom za višenamjenskim rješenjima koja se lako uklapaju u dom, kolekcija DAJLIEN dijelom je oprema za vježbanje, a dijelom prostor za odlaganje. Mnogi proizvodi iz kolekcije ne služe samo za vježbanje, već se mogu iskoristiti i kao elegantni i praktični dizajnerski komadi.

Foto: IKEA

“Ne osjeća se svatko sigurno ili ugodno odlazeći u teretanu, a kod kuće se često suočavamo s malim prostorima i vremenskim ograničenja. DAJLIEN je rođena iz želje da se pronađu pametna rješenja za ova ograničenja, koja će pomoći ljudima stvoriti prikladni i motivirajući prostor za vježbanje“, kaže Sarah Fager, dizajnerica u IKEA of Sweden. „Htjeli smo stvoriti pametne, lijepe proizvode koji će nadahnuti i redefinirati vježbanje kao zabavnu, laku i prirodnu svakodnevnu aktivnost.“

Foto: IKEA

Proizvodi u kolekciji DAJLIEN dizajnirani su u suptilnim bojama i detaljima, podržavajući fokus kolekcije na proizvode koji se stapaju s domom te prirodno postaju dio svakodnevnog okruženja. Kolekcija sadrži razne proizvode koji pomažu učiniti dom lakšim mjestom za vježbanje, uključujući podloge za vježbanje, step klupu i set utega u obliku prstena – sve dizajnirane za jednostavno korištenje, odlaganje i prijenos.

Jednako čvrsta i svestrana DAJLIEN klupa s mjestom za odlaganje inspirirana je klasičnom opremom za teretanu te utjelovljuje višenamjenski fokus kolekcije. Dolazi s neklizajućom podlogom i poziva na isprobavanje različitih vježbi s vlastitom težinom, istovremeno služeći kao spremište za vašu opremu ili kao praktičan stolić za kavu.

DAJLIEN je više od opreme za fitness i uključuje proizvode za oporavak te ublažavanje stresa, među kojima su pročišćivač zraka, remen za jogu, jastuci za koljena, loptica za masažu i prijenosni Bluetooth zvučnik, sve u nježnim i umirujućim nijansama. Također nudi nekoliko nosivih komada, poput papuča i dva različita ponča, za opuštanje nakon vježbanja.

DAJLIEN želi omogućiti ljudima da se što više kreću i žive aktivniji život kod kuće. Prepoznajući da vježbanje može imati mnoge oblike te da za jednostavnu vježbu nije potrebno puno prostora, ova kolekcija pomaže premostiti jaz između doma i aktivnog života.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije