11.09.2016. u 09:00

Izgled i opremljenost novog životnog prostora često su posljednji na listi prioriteta budućih akademskih građana. Kako promijeniti taj stav, saznajte u tekstu naše kolumnistice

Studentski život nosi sa sobom brojne izazove i životne promjene za mladog čovjeka. Odvajanje od roditelja, život u novom gradu i početak studiranja za mnoge mlade ljude izrazito su značajni događaji u životu. Da bi sve funkcioniralo kako treba, važnu ulogu u svemu ima odabir životnog prostora i njegovo uređenje.

Stanovi koji se nude u najam na korištenje studentima najčešće su skromno uređeni manji prostori opremljeni starijim namještajem, često bez određenog stila uređenja. Iako i to ima svoga šarma, ipak je često potrebno napraviti neke preinake koje će olakšati boravak u novom domu, ali i doprinijeti vizualnom ugođaju. Mlade generacije vole funkcionalnost, jednostavnost i kreativnost. Stoga, nije potrebno ulagati velika financijska sredstva da bi se postigao željeni cilj.

Foto: Promo

Krenite od zidova...

Bojenje barem jednog zida koji je vidljiv iz različitih kutova znatno će unijeti promjene u prostor. Odlučite li se na ovaj korak, odaberite boju koja će se najbolje uklopiti uz sve ostale elemente u interijeru. Neka to bude uz suglasnost najmodavca, kao i sve druge značajnije preinake. Ako ste u mogućnosti, poželjno bi bilo kupiti novi kauč na razvlačenje koji će dobro doći za spavanje kada vam u posjet dođu roditelji ili prijatelji, a društva sigurno neće nedostajati u studentskim danima.

Jeftina promjena kojom ćete unijeti osvježenje u prostor zamjena je postojećih zavjesa. Nove (gotove) zavjese možete naći po povoljnim cijenama u trgovinama tekstila. Uzmite si truda pa pogledajte na više mjesta da biste pronašli baš ono što vam odgovara i kako biste prošli što jeftinije. Ako pak niste u mogućnosti kupiti novi kauč i ako vam odgovara postojeći, prekrijte ga prekrivačem koji ćete uskladiti sa zavjesama i ukrasnim jastucima. Svi elementi neka tvore jednu skladnu vizualnu cjelinu.

Foto: Promo

Imate li slobodnog mjesta u prostoru, popunite ga samostojećom policom za knjige. Polica, osim što je funkcionalna, ispunjena knjigama unijet će toplinu i lijepo će izgledati u interijeru. Isti učinak postići ćete postavite li zidne police iznad radnog ili blagovaoničkog stola te na zid iznad kreveta ili kauča. Svježinu u prostor unesite novim moderno dizajniranim pamučnim tepihom u veselim bojama, koji se također može naći po povoljnim cijenama. Potrudite se da vaš radni kutak bude funkcionalan i kreativno uređen.

Foto: Promo

Dobra lampa je ‘must have’

Nemojte žaliti uložiti novac u kvalitetan radni stolac. Ova će se investicija zasigurno isplatiti s obzirom na to koliko ćete vremena provesti sjedeći na njemu i učeći. Ako u vašem novom domu niste zatekli lampu na radnom stolu, nabavite je čim prije.

Sjedenje za radnim stolom noću nezamislivo je bez kvalitetne rasvjete. Također je poželjno nabaviti i modernu samostojeću lampu koja će biti efektan dekorativni element u prostoru, a noću će pak stvarajući ambijentalnu rasvjetu unijeti toplinu u prostor.

Foto: Balazs Glodi

>>Neka vaš životni prostor odražava vašu osobnost

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije