drugi dom

Jedna jako posebna vila u Istri vlasnicima je ispunjenje sna

Foto: Novasol.hr
1/18
19.02.2024.
u 06:00

Taman stil uređenja kuće daje eleganciju, a još uvijek se možete udobno smjestiti u dnevnoj sobi i podići noge. Sjajna kuhinja vrlo je prostrana, a poseban adut je izlazak na natkrivenu terasu s velikim blagovaonskim stolom

Vlasnici, mladi bračni par poduzetnika, oduvijek su maštali o kućici na moru. Prije nekoliko godina odluka je pala na kupnju zemljišta u Istri, a potom su se odlučili i na gradnju svog morskog doma. Prošle godine kuća je završena. Nije baš kućica, nego prava vila s bazenom, u koju su uložili puno truda, vremena i novca, ali, kad se sad osvrnu, ne žale ni sekunde. Beskrajno su ponosni na ovu kamenu ljepoticu u okolici Buja.

Foto: Novasol.hr

– Mikrolokacija je predivna, oko nas su vinari i vinogradi te romantičan hotel Casa Romantica Parenzana. Okruženje je stvarno bajkovito, a svakako tome pridonosi i autohtono biljke koje okružuje kuću – objašnjava nam vlasnica.

Foto: Novasol.hr

Njihov morski dom nudi dodatnu razinu luksuza i privatnost, što im je bilo bitno i pri odabiru same lokacije.

Taman stil uređenja kuće daje eleganciju, a još uvijek se možete udobno smjestiti u dnevnoj sobi i podići noge. Sjajna kuhinja vrlo je prostrana, a poseban adut je izlazak na natkrivenu terasu s velikim blagovaonskim stolom. No, da se ne lažemo, glavna zvijezda ovog raskošnog imanja ipak je infinity bazen sa sunčalištem, a za potpuni hedonizam tu je i jacuzzi. Valja spomenuti da je u blizini kuće i jedna od najpopularnijih biciklističkih staza u Europi. Bivša pruga koja povezuje Trst i Poreč pretvorena u je u šetnicu i biciklističku stazu. No, vratimo se kući, koju vlasnici, kad u njoj ne borave, iznajmljuju preko agencije Novasol. Ovdje definitivno vrijedi ona “Nomen est Omen”.

Foto: Novasol.hr

Naime, kuća nosi ime Cubo čime se jasno sugerira njezin oblik. Riječ je o katnici s velikim razvedenim dnevnim prostorom u prizemlju i četiri spavaće sobe s četiri kupaonice. Pri gradnji u uređenju korišteni su najkvalitetniji materijali čime su vlasnici dobili upravo ono što su željeli – luksuzan dojam. Prostrani dnevni boravak otvaranjem staklenih stijena spaja se s natkrivenom terasom tik uz bazen. U produžetku dnevnog boravaka pak je velika kuhinja u tamnim tonovima opremljena svim mogućim kućanskim aparatima. Spavaće sobe vrlo su luksuzno uređene, svaka sa svojom kupaonicom, a iz njih puca pogleda na netaknutu prirodu, točnije, na zelenilo. Vlasnica je sama uređivala interijer i uložila je, kaže, jako puno i truda i vremena, kako bi sve izgledalo baš onako kako je zamislila. – Ima tu još nekoliko sitnica o kojima razmišljam i koje planiram dodati, ali tako je to s kućom, uvijek ima posla – ističe.

Foto: Novasol.hr

U planu joj je i zasaditi začinski vrt kako bi i njoj, ali i svim gostima, omiljene mirodije bile nadohvat ruke.

Foto: Novasol.hr

Ono što ova kuća nudi, uza sve navedeno, svakako je privatnost jer je smještena na velikom zemljištu, a cijeli život je orijentiran ka dvorištu, točnije terasi i bazenu gdje se nalazi i vanjski tuš te kutak za rekreaciju koji uključuje i stol za stolni tenis. Do najbliže plaže ima nešto manje od 15 kilometara, a do samih Buja udaljenost je oko pet kilometara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije