FREE HUG CHAIR

Meka i udobna fotelja koja vam nudi i besplatne zagrljaje

free hug chair fotelja
Foto: Promo
1/13
19.07.2016.
u 17:38

Fotelje i taburee s velim rukama za grljenje osmislila je mlada dizajnerica Lee Eun Kyoung i za njih dobila mnoge nagrade struke

Mlada produkt dizajnerica Lee Eun Kyoung iz Južne Koreje osmislila je nisku fotelju simpatičnog dizajna, koja teksturom svoga materijala, umjetnog krzna, podsjeća na omiljene igračke iz našeg djetinjstva, bez kojih mnogi od nas nisu ni mogli usnuti niti započeti dan.

Dakako, ovaj materijal nije samo nostalgičan pogled unatrag na naše djetinjstvo i prisjećanje na krznene medvjediće s kojima smo se mazili i koji su nas tješili i s kojima smo ponekad razgovarali kao s najboljim prijateljima, nego pokušaj da se u nekom uporabnom predmetu oživotvori ta cijela priča – ne samo na simboličnom nivou, nego s upravom svim onim 'funkcijama i ulogama' koje su medvjedići imali nekoć.

Foto: Eun Kyoung Lee

Dizajnericu je na fotelju Free Hug Chair (prev. Fotelja s besplatnim zagrljajima) inspirirala činjenica da su mnogi ljudi danas vrlo usamljeni i da mnogima sve češće treba zagrljaj nekoga tko nam je drag i blizak ali trenutno nije tu, pa je stvorila naslonjač koji ima produžetke u obliku velikih mekih ruku kojima se možemo obujimiti i duhovito smislila njegov naziv.Ove ljupke fotelje će, smatra ona, pružiti utjehu i nježnost i umanjiti osjećaj usamljenosti.

Foto: Promo

Osim u obliku fotelje, dizajnerica je u kolekciji stvorila i tabure, koji, naravno, ima ruke. Fotelje i taburei za koji je njegova kreatorica osvojila već nekoliko dizajnerskih nagrada dolaze u bijeloj, sivoj i crvenoj boji.

Foto: Promo

>>Udobna i originalna sjedala za dnevni boravak na otvorenom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije