efektna promjena

Dizajnerski trik za uređenje spavaće sobe - ne košta ništa, a razlika je ogromna

spavaća soba
Shutterstock
20.11.2021.
u 06:47

Način na koji složite jastuke, osim što će spavaćoj sobi dati nov izgled, pokazat će i koji stil njegujete

Zaželjeli ste se promjene u spavaćoj sobi, ali nemate budžet za to? Nema problema, imamo odlično rješenje. Štoviše - tri odlična rješenja. Dizajnerica interijera i stilistica Joanna Laven pokazala je na primjeru vlastite spavaće sobe, u suradnji s brendom H&M Home, kako u samo par poteza transformirati spavaću sobu. Riječ je o vrlo jednostavnom potezu koji će činiti veliku razliku. Naime, način na koji složite jastuke, osim što će spavaćoj sobi dati nov izgled, pokazat će i koji stil njegujete.

Prije nego li krenete u ovu akciju trebate pripaziti na dvije stvari, upozorava dizajnerica.

- Vodite računa o svom stilu i estetici i o tome koliko vremena ujutro imate na raspolaganju - kaže Laven.

Foto: Tomislav Miletić

Prvi stil koji predlaže je minimalistički i rezerviran je za one koji ujutro nemaju puno vremena. "Ovo je moj osobni stil i najčešći izbor. Krećem od većih jastuka na dnu, a na njih slažem manje. Dovoljno je imati tri jastuka, ali možete ih staviti i više. Takav izgled vrlo je elegantan. Bitna stavka je odabr posteljine. Najbolja je ona bez uzoraka u kontrastim bojama za stvaranje dinamike." objašnjava stilistica.

Foto: Tomislav Miletić

Drugi stil je klasičan, s povišenim donjim jastucima. Ovakim slaganjem postiže se dojam glamuroznosti. Jastuci su iste širine, ali različite visine, zbog načina slaganja, čime se postiže slojevitost.

Foto: Tomislav Miletić

Treći stil rezerviran je za ljubitelje slojeva i tekstura u spavaćoj sobi. Ovaj stil podrazumjeva dodavanje još jastuka kako bi se stvorila ugodna atmosfera. Najbolje se držati monokromatske kombinacije boja, a ako vam se to čini dosadno možete dodati različite tektusre kako bi krevet izgledao atraktivnije. Možete se poigrati i veličinama i oblicima jastuka za stvaranje dinamike.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije