Čime se sve bave dizajneri

Dizajnerska preokupacija bila je kako stolce složiti kad se ne koriste

stolci
Foto: Promo fotografija
1/4
21.08.2014.
u 16:00

Zahvaljujući svom obliku i utorima, lako se slažu i štede prostor

Seulski Centimeter Studio napravio je prešane stolce Sleeed, a zahvaljujući svojim nogama koje oponašaju saonice, lako klize po podu. Napravljene su od polipropilena, a njihova je velika prednost što se, zahvaljujući utoru, lako slažu jedna na drugu i tako štede prostor kad nisu u uporabi.

Korisne su za uporabu u javnim prostorima, predavaonicama i konferencijskim centrima, ali i u domu kad moramo spremiti onaj višak stolaca koji nam trebaju tek nekoliko puta godišnje.

Foto: Promo fotografija

- Način na koji ljudi slažu stolce uvijek je me intrigira - rekao je Vince Minsoo Cho glavni izvršni direktor i glavni dizajner u Centimeter studiju, dodajući kako ga zanima i dizajn proizvoda, ali i njegova svakodnevna uporaba.

Naslon se vijugavo spušta u dijagonale prednjih nogu, što stvara zavoje u obliku tračnica. Sve to omogućava i lakše slaganje i premještanje.

Svaki stolac napravljen je u jednom komadu što znači i manje otpada u proizvodnom procesu. Sleeed se trenutačno proizvodi u bijeloj boji, međutim, dizajneri kažu kako mu svaka boja dobro "stoji".

Nakon Salone del mobile u Milanu u travnju stolci će ponovo biti pokazani na Maison & Objet u Parizu od 5. do 9. rujna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije