Svijet interijera

Dizajn s potpisom

arhiva
Foto: arhiva
07.02.2017.
u 07:45

Moderno uređen stan u potkrovlju od 110 kvadrata namijenjen je četveročlanoj obitelji. Vlasnici stana imali su nekoliko zahtjeva koje je studio Mirjane Mikulec morao ispuniti: da u interijeru prevladavaju čiste linije i bjelina, što više prostora za spremanje stvari, a izrazili su i želju o konkretni, komadima namještaja, naime željeli su da prevladava bijeli namještaj visokog sjaja. Napravljena su idejna rješenja pa je na pod cijelog stana postavljen svijetli hrast, osim u sanitarnim prostorijama gdje je pod obložen visokodekorativnom smolom.

Foto: arhiva

Boju je trebalo uskladiti s parketom i odabrana je neutralna bež-siva nijansa kako bi prijelazi bili što blaži. Svi zidovi u stanu, kao i većina namještaja, bijeli su, no detaljima i pokojim naglašenim komadom izbjeglo se sterilnost. Posebna pozornost posvećena je osvjetljenju prostora. Po ravnom dijelu stropa umjesto plafonijera ugrađena je nadgradna spot rasvjeta Lotis. Na kosinama su pak korištene zglobne lampe.

Foto: arhiva

Prostor dnevnog boravka, blagovaonice i kuhinje čini jednu cjelinu, ali je kuhinja vizualno izdvojena pregradnim zidom. No osigurana je komunikacija u sva tri smjera. Kuhinja je, kao i ostatak namještaja u stanu, prema gore spomenutim željama vlasnika, izrađena po mjeri od bijelog medijapana visokog sjaja. Radna ploha izrađena je od lak-stakla koje je postavljeno i na zid umjesto pločica.

Foto: arhiva

Neobična viseća napa koja izgledom više podsjeća na lampu svojom unutrašnjošću u boji fuksije ujedno je i jedina u boji u kuhinji. Svi aparati su također bijeli, dok se nijanse sive i crne pojavljuju u dnevnom boravku i blagovaonici. Tu su svoje mjesto pronašli kultna Barcelona i vječne Eamesove stolice. Za kupaonicu i WC odabrane su pločice koje imitiraju bijeli mramor, dok je samo jedan zid obložen mozaikom.

Foto: arhiva

Jedina ekscentričnost ove prostorije barokno je zlatno ogledalo. U dječjoj muškoj soba bjelina je razbijena sivim ladičarom, drvenim radnim stolom u boji svijetlog hrasta i bojom zida u smeđem tonu. No stilom uređenja prati ostale prostorije stana. Jedina prostorija koja svojim stilom i odabirom boja odskače od ostatka stana ženska je dječja soba. Kombinacija ružičaste i bijele s romantičnim detaljima jedna je posve drugačija priča.

Foto: arhiva

Kada se podvuče crta, ovaj je projekt rezultirao prostranim stanom koji je potpuno podređen željama i stilu života vlasnika, u kojem dominiraju prirodna svjetlost i namještaj čistih linija čime je postignuta prozračnost. Biranim detaljima razbijena je monotonija i bjelina, a većina namještaja izrađena je od medijapana visokog sjaja čime je stanu dodana i doza luksuza.

Foto: arhiva

S posebnom se pak pažnjom pristupilo uređenju kuhinje, koja je prije svega izuzetno funkcionalna, te uređenju dječjih soba u kojima je bilo važno istaknuti karakter njihovih vlasnika. Kada pak govorimo o kupaonici, valja naglasiti da i ona slijedi istu filozofiju uređenja, s čistim linijama i bijelom bojom kao dominantnom. Radi lakšeg održavanja podovi su izrađeni od epoksirane smole kojom su vlasnici oduševljeni. Uz nekoliko dizajnerskih klasika stan krase i pomno birani detalji od kojih svaki priča zanimljivu priču.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije