DOMAĆI DIZAJN

Još jedan veliki inozemni uspjeh splitske dizajnerice

dande stolac lea aviani
Foto: Lea Aviani
1/3
14.03.2016.
u 08:30

Dizajnerica interijera iz Splita Lea Aviani oblikovala je kolekciju stolaca za svjetski poznat talijanski brand namještaja Moroso

Bavljenje produkt dizajnom u Hrvatskoj nije nimalo jednostavan posao i prije svega iziskuje enormnu količinu entuzijazma i strpljenja jer nije lako doći od ideje do realizacije i na koncu tržišta.

Najbolja je moguća situacija kada vaš rad naruči neki od proizvođača. A kada je posrijedi strani naručitelj, onda se to slobodno može nazvati srećom, unatoč tome što kao dizajner posao dobivate isključivo zbog talenta i rada, a ponajmanje zbog sreće.

Foto: Lea Aviani

Moroso je iskustvo za pamćenje

Splitska dizajnerica interijera Lea Aviani dobila je priliku surađivati s Morosom, svjetski poznatim talijanskim proizvođačem namještaja. Za nju je narudžba blagovaoničkog stolca Dande, čija je izvedba od ideje do realizacije trajala dvije godine, bila velika privilegija i iskustvo za pamćenje.

Moroso definira ljepotu dizajna te slavi različitost i raznolikost, i bila bi mi čast opet surađivati s njima – kaže dizajnerica kojoj Dande nije jedini inozemni angažman. Naime, pored Morosa, angažirao ju je i cijenjeni španjolski brend Peronda u dizajniranju linije keramičkih pločica. Za stolac jednostavnog ali i zaigranog dizajna te mekih obrisa i zaobljenih linija čiji naslon djeluje poput oblaka, a koji krasi interijer novog makarskog hotela “Sensimar”, Leu Aviani inspirirao je Mediteran i životne navike u tom podneblju. Tako se inspiracija savršeno poklopila s potrebom.

Foto: Lea Aviani
Nekoliko verzija stolca Dande krasi i interijer novog makarskog hotela Sensimar

Prozračan i udoban stolac

– Dande je težnja za idealnim mediteranskim stolcem kakvih nema na tržištu. Mediteran je lifestyle, dugotrajno blagovanje je tradicija na ovim prostorima, što zahtijeva prozračan i jako udoban stolac – objašnjava dizajnerica.

Ono čime Dande najviše privlači pozornost je njegov originalan i nesimetričan dio za naslon, koji pruža više mogućnosti sjedenja i oslanjanja. Stolac dolazi u više verzija, a najatraktivniji je model s ljetnom verzijom sjedišta od pletiva te onaj za otvorene prostore u kojem je naslon izrađen od posebnih materijala i punjenja koji ne upijaju vodu. Način oblikovanja učinio je da se Dande može uklopiti u interijere različitih stilova. No sigurno je jedno, smatra dizajnerica, dat će mediteranski dašak svakom prostoru.

>>Duhovitim porukama i slikama opisane roditeljske muke

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije