Kajfešov brijeg

Bijela školjka osvježena tirkiznim detaljima

kajfesov brijeg
Foto: Arhiva VL
1/8
24.03.2014.
u 00:00

Vlasnica je cijeli stan uređivala sama. Imala je jasnu viziju što želi u domu te što želi istaknuti. Najdraži joj je, napominje, dnevni boravak i leškarenje na dvosjedu

Samo nekoliko minuta od Ilice, u prirodi, na Kajfešovu brijegu koji je uvijek okupan suncem, s prekrasnim pogledom na cijeli Zagreb, pozicija je ovog zanimljivog interijera. Stan se nalazi u kaskadnoj zgradi koja je građena 1983. godine i stanovi u njoj prvotno su bili namijenjeni diplomatskom osoblju. Prije nekoliko godina, stan je temeljito preuređen, a pri adaptaciji korišteni su novi i kvalitetni materijali. Interijer od 150 četvornih metara podijeljen je u dnevnu i spavaću zonu.

Foto: Arhiva VL

Velike klizne stijene prozora zasjenjene su trakastim zavjesama

Veliki dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica povezani su s terasom od 70-ak kvadrata. Od ranog proljeća do kasne jeseni to je srce cijelog doma. Tu se živi od ranog jutra do kasnih večernji sati. Zahvaljujući velikim kliznim stijenama, eksterijer i interijer u stalnoj su interakciji, i u proljeće kad okolna priroda procvjeta i prolista, ljeti kad obližnja šuma nudi ugodan hlad, u jesen kad je sve prošarano bojama ili zimi kad padne snijeg.

Foto: Arhiva VL

Bjelina zidova razbijena je tapetom cvjetnog uzorka

Stan još ima četiri spavaće sobe, od kojih je jedna pretvorena u garderobnu sobu, dvije kupaonice, WC za goste i smočnicu, a orijentiran je prema jugozapadu.

Foto: Arhiva VL

Stan ima četiri spavaće sobe koje imaju izlazak na terasu

Obožavana tirkizna
Stan je vlasnica uređivala sama i nije tražila pomoć struke, jer kaže da joj je uređenje interijera hobi u kojem uvijek beskrajno uživa. Na podu stana uglavnom je postavljen parket. Vlasnica je kombinirala hrastov i bambusov parket vertikalnog reza.

- Dominantna boja u stanu je bijela, jer ona otvara prostor, daje mu čistoću i svjež izgled. No, da bi se bjelina razbila u interijer sam unijela i tirkiznu, meni najdražu boju - otkriva vlasnica.

Foto: Arhiva VL

Interijer zelenila i sitnica
Sav komadni namještaj kupljen je u zagrebačkim prodavaonicama. Dnevnim boravkom dominiraju dva kožnata smeđa dvosjeda i bijeli elementi i police. Tirkizni dodaci su sag na podu i ugodni jastučići. Za blagovaonicu je odabran stakleni stol s bijelim stolcima kako bi prostor bio neopterećen i transparentan. Kuhinjski elementi postavljeni su u liniji. Elementi su u kombinaciji drva i stakla. Kuhinja je zasebna prostorija koja ima komunikaciju s blagovaonicom i dnevnim boravkom s otvorenim prolazom koji završava lukom. Spavaće sobe klasično su opremljene.

Foto: Arhiva VL

I u velikom stanu valja iskoristiti svaki centimetar

Rasvjetu daju kristalni lusteri modernog dizajna. Velika 6,5 metara klizna staklena stijena diskretno je zasjenjena laganim trakastim zavjesama. Šarm prostoru daju i sitnice kupljene na putovanjima ili pak ciljano za stan. U interijeru ima i dosta sobnog zelenila koje, ističe vlasnica, prostoru daje svježinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije