sajmovi za uređenje interijera

Ako uređujete dom obavezno otiđite do Velesajama, a posebnu pažnju zaslužuje paviljon 8

Sanjin Strukić/PIXSELL
27.09.2023.
u 11:28

Svakako posjetite paviljon 8 u kojem se nalazi najbolje od dizajna, kada je riječ o namještaju, u Hrvatskoj. Predstavljaju se ovdje domaći proizvođači, ali i strani, a posebnu pažnju plijeni štand Prostorie koji se ističe ne samo veličinom već i odličnim dizajnom. Uostalom, upravo su se s tom postavom postavili na milanskom Salone del Mobile

Ove godine Ambienta, međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije slavi veliki jubilej - 50. rođendan, a po prvi puta na Zagrebačkom velesajmu, došlo je do sinergije sajmova pa su tako, uz Ambientu, otvoreni i otvoreni su sajmovi ArhiBau.hr, Art Zagreb, Hotel&Gastroteh i festival Zagreb Design Week. Do nedjelje, 1 listopada, u 8 paviljona i na ukupnoj površini od 18.000 m2, posjetiteljima će se prezentirati novosti s područja arhitekture, graditeljstva, namještaja i unutarnjeg uređenja, dizajna i umjetnosti te HoReCa sektora uz jednu jedinstvenu ulaznicu.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Svi oni koji ciljano dolaze na Ambientu kako bi možda našli komade za dom po povoljnijim sajamskim cijenama neka se zapute u u paviljone 7a, 8A i 9- gdje čekaju renomirani proizvođači namještaja, dizajneri, gospodarstvenici, kreativci te oni koji po prvi puta predstavljaju svoj brand, a u šest sajamskih dana ispričat će, među ostalim i kroz brojne radionice najljepšu priču o unutarnjem uređenju, trendovima uređenja eksterijera te redizajnu doma i uredskih prostora.

Priča o unutarnjem i vanjskom uređenju, namještaju, zaokružena je sajmom Hotel&Gastroteh, ugostiteljsko-hotelijerskom opremom HoReCa programa, koji je odgovor na sve veću ponudu noviteta na području turizma i ugostiteljstva naročito po pitanju gradnje, opremanja i moderniziranja ugostiteljskih sadržaja, hotela i apartmana. Ovaj poslovni sajam pokazat će ono najbolje što se može naći na tržištu: namještaj, opremu, uređaje i inventar, sustave za ekološku obradu otpadnih sirovina, proizvode i sirovine za pekarstvo i slastičarstvo, sredstva za čišćenje i higijenu, digitalne sustave za poslovanje u ovim granama.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Renata Suša, direktorica Zagrebačkog velesajma izjavila je:

- Ambienta danas ima rođendan – 50. po redu! Slavimo zajedno! Veliki jubilej međunarodnog sajma namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije i ove će godine biti nezaobilazna destinacija na kojoj će se okupiti svi najbolji s područja proizvodnje namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije. Ambienta je u ovih 50 godina postala sinonim za sajam namještaja, sinonim za tradiciju, toplinu doma i nove početke. Do sada je iznjedrila mnoga poznata i renomirana imena tvrtki hrvatske i svjetske scene i radit će to i ubuduće, to je njezin zadatak i njena misija. Kroz godine se prometnula u pokret za hrvatsku drvnu industriju, pozicionirala se kao komunikacijska platforma za sve povezane industrije koje se bave aspektima stanovanja, opremanja i uređenja objekata, kao i posebne ponude za ugostiteljsko uslužnu djelatnost.

U ime Art Zagreba i Zagreb Design Weeka, koji ove godine također ima okrugli rođendan, deseti, obratio se Daniel Tomičić koji kaže:

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

- Zagreb Design Week je po prvi put na Zagrebačkom velesajmu i možemo stvarno reći da smo zadovoljni s ovom lokacijom gdje mislim da Zagreb Design Week pripada. Imamo niz izložbi, a to su Zageb Design Week Award, međunarodna nagrada za dizajn koju možete pogledati u obliku radova finalista, izložba 9 fakulteta i škola, Market gdje se predstavljaju dizajneri sa svojim proizvodima.

Za sve one koji su pak usko vezani uz struku, tu je sajam ArhiBau o čemu je nekoliko riječi rekao Tihomil Mateković, predsjednik DAZ-a.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

- Narednih dana u ovim prostorima odradit ćemo zanimljivu stručnu konferenciju s temama o prostoru budućnosti, a još više o budućnosti prostora. To je teza o kojoj trebamo konkretnije porazmisliti - kazao je.

Ako vas put nanese do Velesajama, dobro je znati da je radno vrijeme sajma od 11:00 do 20:00 sati. Cijena jedinstvene ulaznice iznosi 7 eura/52,73 kn. Uz kupnju ulaznice čeka vas i sudjelovanje u bogatoj nagradnoj igri.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije