ŠTO IMA NA CITY PLACU

Lupo - sto posto prirodni voćni sokovi od kojih cure zazubice

Lupo voćni sokovi
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
27.09.2015.
u 14:03

Iz okolice Velike Gorice na City plac stižu najukusniji domaći voćni sokovi, bez ikakvih dodanih aroma, sladila, boja, šećera...

Jedan od proizvođača koji izlažu svoje proizvode na City placu je i Martina Crnogorac sa svojim ukusnim voćnim sokovima. Proizvodnja tvrtke Lupo, koja traje od 2007. godine, smještena je na obiteljskom imanju pet kilometara od Velike Gorice, u Lazinoj Čički. 

Kako objašnjava vlasnica, sokovi su dobiveni postupkom hladnog prešanja i pasterizacije, i to isključivo svježeg voća i povrća. U sokove se ne dodaje voda, šećer, boja, sladila ni arome. Taj princip, kaže vlasnica, malo i otežava posao u sezonama kada određena voćka nije bila najuspjelija, no tada posežu za drugim voćno-povrtnim kombinacijama soka. 

Najviše se proizvede jabučnog soka, i bistrog i gustog, odnosno njegove mješavine s aronijom, mrkvom, ciklom, bazgom, narančom, limunom i višnjom. No, najbolje prolazi gusti jabučni sok koji je speficičan jer u sebi sadrži pulpu i uspješno zamijenjuje voćni obrok jer se u jednoj litri nalazi čak kilogram i pol jabuka. 

Koriste se isključivo jabuke iz voćnjaka vlasnika, uzgojene na integriran način. S obzirom da se njega proizvede najviše, najjeftiniji je jabučni sok. Na ovom štandu na City placu za 14 kuna možete dobiti jednu litru, odnosno pet litara za 49 kuna što je manje od deset kuna po litri za ukusan i drav domaći proizvod. Nešto više će trebati izdvojiti za litru stopostotne aronije koja nije samo sok već ima brojna ljekovita svojstva i tretira se kao super hrana. Za kombinaciju jabuke i aronije trebat će izdvojiti od 12 i pol do 25 kuna. 

Proivođači ovih ukusnih i domaćih napitaka oduševljeni su sudjelovanjem u City placu. U City Centeru West Jankomir već su prije prodavali svoje proizvode, a sada su kupci oduševljeni što su postali dio nove zelene tržnice i vjerno im se vraćaju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije