Poticaji

Kupujete novu perilicu rublja? Od 2. listopada država ponovno pomaže s 800 kuna

perilica
domosfera.hr
09.09.2015.
u 14:19

U Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurali su 8 milijuna kuna za kupovinu deset tisuća A+++ uređaja

Od 2. listopada građani će ponovo moći kupovati energetski najučinkovitije kućanske uređaje uz državni poticaj. U Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurali su 8 milijuna kuna za kupovinu deset tisuća A+++ uređaja te će poticaji iznositi 800 kuna po uređaju. Riječ je o mjeri za postizanje energetskih ušteda u kućanstvima koje su jedna od bitnih smjernica europske, ali i nacionalne energetske politike.

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Fond za zaštitu okoliša u lipnju su prvi put raspisali javni poziv za građane za kupnju energetski najučinkovitijih kućanskih uređaja. Zbog velikog zanimanja građana tada su najavljeni novi poticaji ovisno o raspoloživim sredstvima u Fondu koja su sada osigurana. 

Kupovali su se hladnjaci, zamrzivači, sušilice, a čak 90% kupljenih uređaja bile su perilice rublja. Najveći broj uređaja kupili su građani Zagreba, Primorsko-goranske te Istarske županije.Građani su na prodajnom mjestu dobili jedinstveni obrazac s barkodom. Potpisani obrazac slao se u Fond s preslikama računa, osobne iskaznice i kartice ili nekog drugog dokumenta ili kopije izvatka iz banke koji sadržava IBAN. Ista procedura vrijedi i za javni poziv koji kreće u listopadu. 

Kompletan tekst pročitajte na portalu Domosfera!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije