eko borba

Riješite se dosadnih komaraca na prirodan način!

insekti
Foto: Thinkstock
1/4
21.06.2019.
u 08:00

Opet mravi! Gnjijezdo osa na balkonu, muhe u kuhinji... Riješimo ih se na eko način

Zaboravite na opasna kemijska sredstva, jer ma koliko bila učinkovita, štetna su za naše zdravlje i zdravlje kućnih ljubimaca. Stoga u borbu s mravima, žoharima ili muhama krenite s onim što imate u svojoj smoćnici ili hladnjaku. No, prvi korak je temeljito očistiti kuhinju i držati se zlatnog pravila - ne ostavljajte hranu vani, jer miris hrane ih privlači.

Ako je to baš nužno, neka bude pokrivena. Isto tako redovito bacajte smeće. Na prozorske daske, balkone ili terase stavite limunove ili narančine kore i klinčiće. Nama je to ugodan miris, insektima - smrdi. Problemi s mravima rješavaju se detektiranjem odakle dolaze. Njihov put pospite s kavom, limunovim sokom i cimetom. Mogu biti korisne i kriške sušene metvice, kriške krastavca i paprike.

Foto: pixabay

U lončanice na balkonima ili terasama zasadite pelargonije, bosiljak i metvicu - one su idealni pomagači u odbijanju komaraca. Imate li mjesta posadite i neven. Napravite vlastiti losion od limunovog soka, bosiljka i metvice pa stavite u posudice i strateški rasporedite po domu.

Foto: pixabay

Insekti ne vole ni lovor, a žohari mrze češnjak. Imate li osinje gnijezdo, pomoći će crna kava. Ostavite mljevenu kavu na tanjuriću na stolu - intezivan miris kave otjerat će ose. Pčele pak ne vole miris lovora, bosiljka, geranija, citronele ili pelina.

Foto: pixabay

>>Neka vaš balkon zablista čarobnim petunijama

Ključne riječi

Komentara 1

PA
pankogulo
10:00 13.06.2015.

Mirela, nije li jepše reći kukac nego insekt?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije