IZLAGAČI NA CITY PLACU

Eko Sever: Dođite po matovilac, kušajte i naš pinđur

Eko Sever
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/6
20.11.2015.
u 10:00

Osim svježeg voća i povrća, nude i zimnicu te brašno, koje se proizvodi od zrna iz njihova uzgoja

Povrće, voće, a i zimnica. Na štandu Eko Sever na City placu u City Centeru one West može se, kaže prodavač Dragan Pezić, pronaći svašta.

– Salate kristalka, endivija, matovilac, potočarka, zatim mrkva, kupus, paprika, korabica, celer, peršin, jabuke – nabraja Pezić te se usput ispričava na polupraznom štandu sa svježim voćem i povrćem.

Budući da je ono u potpunosti ekološki uzgojeno, objašnjava, na toplome ne može dugo stajati, pa se roba na štand doprema periodički.

– Jednostavno ne želimo da se pokvari – govori prodavač te otkriva cijene svojih proizvoda. Salate su uglavnom po 20 kuna, osim matovilca i potočarke, za čiji kilogram Zagrepčani trebaju izdvojiti sto kuna.

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

– One su pakirane po deset dekagrama, pa svatko može uzeti koliko mu treba – objašnjava Pezić te predstavlja zimnicu Eko Severa. Sok od rajčice, ajvar, pinđur, cikla i paprika u jabučnom octu, ali i razni džemovi samo su dio ponude povrća i voća koje se, jer je tako pripremljeno, može jesti cijele zime.

– Staklenke su uglavnom po 20 kuna, a sva zimnica pripremana je ručno – kaže Pezić, na čijem se štandu može kupiti i brašno, i to također domaće, sa zrnima iz uzgoja Eko Severa. Kupci su, govori prodavač, i više no zadovoljni.

– Ljudi već poznaju naše proizvode, a posebno nas posjećuju roditelji, koji kupuju svježe voće i povrće kako bi svojoj djeci osigurali hranu zdravog, ekološkog uzgoja – zaključuje Dragan Pezić, koji proizvode Eko Severa nudi inače i na zagrebačkoj tržnici Dolac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije