ŠTO IMA NA CITY PLACU

E mix trade - džem od ruže i od jabuke sa cimetom najveći je ponos

City plac
Foto: Anto Magzan/Pixsell
27.09.2015.
u 14:10

Ovaj se štand posebno diči likerom od ružinih latica kojeg imaju u malim količinama jer koriste isključivo vlastite ruže za koje znaju da sigurno nisu tretirane

Među izlagačima na City placu je i obiteljska tvrtka E Mix Trade koja svoje ukusne likere, džemove i ostalu zimnicu proizvodi u malom pogonu Sesvetskom Kraljevcu, i to baš sve, od pasterizacije do sterilizacije, do pakiranja - ručno. Za proizvodnju koriste isključivo vlastito voće dok agrume, dunje i šljive, koji im trebaju za poneke njihove proizvode, nabavljaju isključivo od hrvatskih ekoloških uzgajača.

Vlasnici ističu kako je najveća posebnost njihovih proizvoda upravo ta da je sve ručno napravljeno, i džemovi i likeri. Za likere kojih proizvedu 200 litara godišnje, voćke režu vlastitim snagama te ostavljaju na suncu kako bi prirodnim putem postali najukusnije domaće piće. Ono se čak ni ne filtrira do kraja kako bi svi okusi ostali sadržani. 

Kao svoj najoriginalniji i najpopularniji proizvod iz E Mix Tradea ističu džem od jabuke s cimetom. Imaju i džem od grejpa koji se u ovim krajevima teško da pronaći, baš kao i onaj od dunja. Sasvim poseban je svakako i liker od ruže te džem od ružinih latica kojeg imaju u jako malim količinama. Naime, rade ga isključivo od vlastitih ruža za koje znaju da nisu ničime tretirane

Šipak za džemove nabavljaju s Učke, a osim na City placu, svi džemovi idu i u najbolje hrvatske hotele. Godišnje se u ovoj maloj obiteljskoj proizvodnji ručno proizvede i zapakira i do 25 tisuća malih 25-gramskih džemova.

Na City placu njihovi će se džemovi moži kupiti po cijeni od 12,99 za 100 grama te 25 kuna 250 ili 300 grama, ovisno o pakiranju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije