ZA BOLJU UČINKOVITOST

Znate li što je to biofilni dizajn?

zelena gradnja
Thinkstock
11.04.2015.
u 12:00

Radna mjesta s pogledom na vrt, voćnjak i puno sunčeva svjetla te zidovi sa zelenilom čine zaposlenike učinkovitijima i sretnijima

Sve više organizacija, od Googlea do američke savezne vlade, u svojim uredima odaje počast prirodi. Ne samo da bi dobili povlastice zelene gradnje nego žele i smanjiti stres, povećati funkcionalnost i potaknuti kreativnost.

Riječ je o biofiliji, ljudskoj urođenoj povezanosti s prirodom. Pucketanje vatre i udaranje valova privlači nas, pogled na vrt povećava nam kreativnost, sjene i visine plaše i fasciniraju, a blizina životinja i šetnje parkom oporavljaju i liječe, kažu. To objašnjava i zašto su neki urbani parkovi i zgrade omiljeniji od drugih.

Biofilni dizajn pokrenut je 1980-ih, a zanimanje se vremenom povećavalo kao i produktivnost radnika u onim tvrtkama koje su ga uvele.

Više o ovom trendu pročitajte na Zelenoj zoni Zagrebačke banke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije