DINAMIČNO

Neobičan spoj oblika i boja: stol s nožicama nalik pribadačama

daniele ragazzo stol
Foto: danieleragazzo.com
1/4
28.05.2015.
u 13:00

Jednostavan i efektan stakleni stol koji krase zanimljive noge dizajnirao je milanski kretivac Daniele Ragazzo

Ponekad nam se čini da se u dizjanu klub i blagovaoničkih stolića i nema puno toga više novoga reći. No dizajneri nas ipak svako malo natjeraju da preispitamo te svoje dojmove.

Posljednji u nizu koji je oduševio svojom verzijom stola je mladi talijanski dizajner Daniele Ragazzo. U svome milanskom studiju kreirao je stol 'Liaison' (franc. veza) čiji su osnovni elementi rađeni od uobičajenih materijala - stakla i čelika. Posebnost dakle nije u materijalu nego načinu na koji su oblikovani pojedini dijelovi, točnije noge.

Foto: danieleragazzo.com

Nogice od poliranog nehrđajućeg čelika plijene pažnju ne samo zbog kolorita kugličastih završetaka od plastificiranog čelika nego i zbog dinamike koje nude isprepletene metalne šipke. Mnoge dizajn nožica podsjeća na pribadače koje koriste krojačice pri šivanju.

Iako tanke, nožice, budući da su brojne i od čelika uspijevaju uz pomoć prozirnog specijalnog ljepila držati vodoravnu staklenu plohu debljine 15 milimetara. Osim pravokutnog, Ragazzo je kreirao i okrugli blagovaonički stol. Prema njegovoj zamisli, oba modela su za svakodnevnu uporabu i smatra, najbolje odgovaraju velikim, minimalističkim prostorima.

– Ideja je došla od moga radnoga stola. Dok sam sjedio za njim, često sam se znao igrati pribadačama, zabijajući u veliku gumicu koja je bila na stolu. Jednoga dana samo sam dobio želju kreirati nešto što bi imalo veze s pribadačama – govori dizajner dodajući kako je želio da stol bude mjesto oko kojeg se udobno sjedi. No, naglašava, stol ipak nije za često premještanje zbog materijala i tankih nožica.

>>Stolovi koji će vas osvojiti zbog svojih divnih, ali vrlo neobičnih nogu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije