veliko priznanje

Zagrebački penthouse konkurira za najbolji interijer na svijetu, pogledajte kako izgleda

Foto: Darko Mihalić
1/15
02.08.2023.
u 11:33

Studio Mirjane Mikulec svoj je novi projekt, kojeg je vodila arhitektica Romana Musić prijavio na natječaj u kategoriji stambenih prostora te se u jakoj konkurenciji našao u najužem krugu za osvajanje nagrade

Moderni stan za tročlanu obitelj na posljednjem katu zagrebačke novogradnje ušao je u finale prestižne međunarodne nagrade SBID International Design Awards (The Society of British International Design). Riječ je o jednoj od najpoznatijih međunarodnih nagrada koje dodjeljuje struka za najbolja ostvarenja iz svijeta dizajna interijera kao i produkt dizajna.

Foto: Darko Mihalić

Studio Mirjane Mikulec svoj je novi projekt, kojeg je vodila arhitektica Romana Musić prijavio na natječaj u kategoriji stambenih prostora te se u jakoj konkurenciji našao u najužem krugu za osvajanje nagrade. Biti među najboljima na svijetu doista je veliko priznanje, a to nam je potvrdila i dizajnerica.

Foto: Darko Mihalić

'Već i sama nominacija u finale ove poznate i vrijedne nagrade za naš studio je velika čast i privilegij. Sretni smo i zadovoljni jer je ono što radimo prepoznato i od strane struke. Ovo je svakako veliki poticaj da nastavimo dalje raditi projekte koji se prije svega sviđaju našim klijentima, ali i koji će donositi nove, svježe ideje u unutarnjem uređenju“, izjavila je dizajnerica Mirjana Mikulec, čiji studio je ponosni vlasnik nekoliko međunarodnih nagrada za uređenje interijera. Sve te nagrade bile su veliki vjetar u leđa da studio počne raditi projekte izvan Hrvatske i da dizajnerica sve češće boravi u Parizu gdje su tijeku realizacije nekoliko interijera.

Foto: Darko Mihalić

Stan od 160 kvadrata koji se našao u finalu SBID International Design Awards nalazi se u širem centru Zagreba, na vrlo atraktivnoj lokaciji koja nudi privatnost i blizinu svih bitnih sadržaja za vlasnike. Glavni adut stana koji se sastoji od velike dnevne zone otvorenog koncepta, dvije spavaće i jedne gostinjske sobe, garderobe te dvije kupaonice je velika terasa od 60 kvadrata koja nudi veličanstven pogled na grad.

Foto: Darko Mihalić

Mnogima će pažnju privući veliki uski hodnik koji je postavljanjem slika poznatih suvremenih umjetnika pretvoren u svojevrsnu galeriju te betonski stupovi i grede u dnevnom boravku koji su prema želji vlasnika ostali neobrađeni. Kako bi se unijela prirodnost i toplina u interijer u kojem vladaju svijetle neutralne nijanse s crnim akcentima, kroz cijeli stan provučen je element drva.

Foto: Darko Mihalić

Tako je postignut kontrast hladnih i toplih tonova i materijala. Uz minimalne izmjene u postojećem tlocrtu stvoren je iskren i prirodan interijer - ugodan, moderan i elegantan dom pročišćenih linija koji u potpunosti zadovoljava potrebe tročlane obitelji.

Foto: Darko Mihalić

Ako vam se sviđa ovaj stan i želite da pobijedi, dajte mu svoj glas.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije