igrajte hrabro

Tamni zidovi apsolutni su hit – pronađite svoju “mračnu” nijansu

ankica makeover zidova
Promo fotografija
18.01.2023.
u 12:34

Posebno lijepo izgledat će mini galerija na tamnom zidu. Isti efekt osim bojom, možete postići tamnom zidnom tapetom s nenametljivim uzorcima

Iako je istina da tamne boje vizualno smanjuju prostor te da lako s njima možete i pogriješiti, pravilnim odabirom tamne boje, dozirane onoliko koliko određena prostorija dopušta, s obzirom na svoju veličinu, namjenu i količinu dnevnog svjetla, postići ćete poseban, dojmljiv, elegantan i pomalo dramatičan ugođaj u domu.

Foto: Promo fotografija

Tamne boje zidova odgovaraju gotovo svim stilovima uređenja interijera i zadovoljit će ukus svakog pojedinca koji ima istančan smisao za estetiku. U svijetu dizajna interijera, crnu i tamnosivu (ne)boju mnogi nazivaju „novom bijelom“, a sve zbog njezine velike prednosti jer se odlično kombinira sa svim bojama te se sve više koristi u prostorima. Nemojte se ograničavati samo na crnu i tamnosivu u prostoru kada su u pitanju tamne boje, nego uzmite u obzir i druge nijanse poput tamnoplave, tamnozelene, smeđe, boje šljive ili tamne boje vina. Izbor će, dakako, najviše ovisiti o vašoj osobnosti, ali i namjeni prostorije.

ankica makeover zidova
1/12

Rasvjeta igra važnu ulogu u postizanju efekta boje u prostoru. Ako prostorija nema veliki dotok dnevnog svjetla, odlučite se na bojenje samo jednog zida u tamnu nijansu, ali pobrinite se da dnevna svjetlost, koliko god je moguće, više obasjava taj zid. Ako je prostorija izrazito svijetla, slobodno se možete odlučiti i za više od jednog tamnog zida. Uzmite u obzir i dovoljnu količinu umjetne rasvjete u odnosu na količinu tamne boje u prostoru. Igrom svjetla i sjene na tamnim zidovima postići ćete poseban efekt i vizualnu dubinu u prostoru.

Foto: Promo fotografija

Kada budete birali boje, također je dobro imati na umu da sjajne boje reflektiraju svjetlost i lako se čiste mokrom krpom, dok su one u mat izvedbi sklonije upijanju svjetlosti. Prednost tamnih boja u interijeru je ta što su one idealna podloga namještaju, ali i svim drugim elementima koje želite istaknuti. Dakle, želite li da neka posebna slika dođe do izražaja, postavite je na tamni zid.

Foto: Promo fotografija

Posebno lijepo izgledat će mini galerija na tamnom zidu. Isti efekt osim bojom, možete postići tamnom zidnom tapetom s nenametljivim uzorcima. Možda niste sigurni koje biste prostorije u svojem domu obojili u tamnu boju? Poseban „wow“ efekt, za svakoga koji ulazi u vaš dom, postići ćete ako hodnik obojite u tamno. Potrebno mu je samo osigurati dovoljnu količinu umjetne rasvjete.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije