USPJEH KAMENE KUĆE

Stone House Davora Matekovića nagrađena na salonu arhitekture

davor mateković stone house
Foto: Damir Fabijanić
05.10.2015.
u 15:26

Rad koji smo predstavili nedavno na stranicama priloga Dom i vrt jedan je od nagrađenih na 50. zagrebačkom salonu arhitekture

Prošlotjedno otvaranje 50. zagrebačkog salona, koji je ove godine posvećen arhitekturi i urbanizmu, popraćeno je i dodjelom nagrada najboljim ostvarenjima u protekle tri godine u domaćoj arhitekturi.

U prepunom Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu selektor Hrvoje Njirić odlučio je jednu od nagrada u kategoriji 'Situacija' dodijeliti projektu Stone House Davora Matekovića iz studija Proarh. Riječ je stambenoj vikend kući u Lukovu Šugarju, zanimljivo izvedenoj s obzirom na skučeni prostor i prirodni okoliš. Više o kući možete doznati na linku koji se nalazi na dnu našeg članka.

Podsjetimo, osim Matekovićeve Stone House, u istoj kategoriji nagrađeno je još pet projekata - restoran Pine Beach Resort Dražena Juračića i Jelene Skorup, Groblje sv. Lucije Ane Krstulović i Nikole Popića, Umjetnički centar Dadong Branimira Medića i Pere Puljiza, Tržnica i ribarnica Vod Dinka Peračića te Studija Novalja Studija 3LHD.

U kategoriji Prijedlog izabrana su dva jednakovrijedna rada: Europski centar za kulturu leta ‘Mali princ’ Anete Mudronja Pletenac i Soba na Savi Jadranke Polak, dok je u kategoriji Studenti nagrađen projekt Drveni modularni apartman autora Natalije Andonove, Svena Duplića, Tene Knežević, Saše Košuta, Dore Lončarić, Ane Oršolić, Borne Pavičić, Mateja Požege, Karle Sršen, Brune Stipaničić, Natalije Šarlije i Mare Urode.

I na koncu, u kategoriji Gosti najbojim je ocijenjen rad Sancaklar džamije turske arhitektice Emre Arolat, dok je Veliku nagradu Salona osvojio Muzej vučedolske kulture Vanje Ilić i Radionice kulture.

Foto: Damir Fabijanić

Davor Mateković na dodjeli sa Sanjom Cvjetko Jerković, predsjednicom Udruženja hrvatskih arhitekata i zamjenicom gradonačelnika Vesnom Kusin Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Nagrađene, kao i ostale radove koji su bili u konkurenciji, možete pogledati do 18. listopada u Domu hrvatskih likovnih umjetnika.

>>Ljepotica podno Velebita: Ne može joj ništa ni bura, ni sol, ni sunce

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije